Ucraina: Rusia a dat ULTIMATUM forţelor ucrainene să se predea. Flota rusă NEAGĂ

Flota militară rusă din Marea Neagră le-a cerut forțelor ucrainene din Crimeea să se predea până marți dimineață la ora locală 05:00. Ulterior, agenţiile de presă au difuzat un comunicat potrivit căruia flota nu ar fi dat acest ultimatum.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 15:37

Flota militară rusă din Marea Neagră le-a cerut forțelor ucrainene din Crimeea să se predea până marți dimineață la ora locală 05:00 (03:00 GMT) și a amenințat că în caz contrar ele vor fi ținta unui atac militar, potrivit unei surse din Ministerul Apărării ucrainean citate de agenția de știri Interfax, relatează Reuters.

„Dacă până la ora locală 05:00 (03:00 GMT), marţi, ei (soldaţii ucraineni, n.r.) nu se vor preda, un asalt real va fi declanşat împotriva unităţilor forţelor armate ucrainene de pe tot teritoriul Crimeei”, au declarat surse din Ministerul Apărării ucrainean, citate de agenţia Interfax din Ucraina.

Ulterior, Biroul de Presă al Ministerul Apărării din Crimeea a confirmat informaţia privind ultimatumul dat de către armatele ruse celor ucrainene, informează BBC în ediţia online.

În scurt timp după aceste informaţii au apărut altele, care le-au contrazis în întregime pe primele. Astfel, Flota rusă din Marea Neagră a afirmat că nu a dat un ultimatum trupelor ucrainene din Crimeea. Mai exact, Flota rusă din Marea Neagră a negat informaţiile conform cărora ar fi dat un ultimatum unităţilor militare ucrainene din Crimeea până marţi dimineaţă la ora locală 05:00 (03:00 GMT) pentru a se preda, în caz contrar urmând a fi ţinta unui atac, transmit Reuters şi EFE, citând agenţia rusă de presă Interfax, preluată de Agerpres.