Ucraina susţine că a omorât sau rănit 50 de soldaţi ruşi într-un singur atac cu rachete cu rază lungă

Aproximativ 50 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi într-un atac de artilerie ucraineană cu rază lungă de acţiune, a declarat miercuri armata de la Kiev, într-un caz rar în care Ucraina susţine că a provocat pierderi majore într-un singur incident.

16 nov. 2022, 21:42
Ucraina susţine că a omorât sau rănit 50 de soldaţi ruşi într-un singur atac cu rachete cu rază lungă

Într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, statul major al forţelor armate a precizat că Rusia a suferit aceste pierderi marţi, când forţele ucrainene au bombardat satul Denezhnykove, la 70 km în spatele liniilor de front din provincia Luhansk, în estul ţării, relatează agenţia Reuters.

Statul major ucrainean nu a oferit alte detalii. Ministerul rus al Apărării nu a comentat situaţia.

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme avansate de rachete capabile să lovească ţinte aflate la o distanţă de până la 80 km.

Luna trecută, liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că 23 dintre soldaţii săi au fost ucişi şi alţi 58 au fost răniţi în urma unui atac ucrainean.

Citeşte şi: O nouă moarte misterioasă în rândul militarilor ruşi de rang înalt. Colonelul rus însărcinat cu mobilizarea trupelor s-ar fi „sinucis” împuşcându-se de cinci ori în piept

Parlamentul Ucrainei a prelungit miercuri cu 90 de zile termenul de aplicare a legii marţiale şi mobilizarea armatei, informează presa locală preluată de dpa. Data limită a celor două prevederi este acum 19 februarie 2023.

Aproape 300 de parlamentari au votat a patra prelungire a valabilităţii legislaţiei respective, faţă de 226 cât ar fi fost minimul necesar.

Conform legii marţiale, după invazia rusă începută în 24 februarie forţele armate ucrainene au mai multe drepturi decât pe timp de pace, iar unele drepturi civile, cum ar fi cel la demonstraţii, sunt restricţionate.

Citeşte şi: Zelenski insistă că rachetă căzută în Polonia este rusească