Ucraina va institui o blocadă economică a teritoriului controlat de separatişti

Ucraina a anunţat că va opri toate transporturile de bunuri către şi dinspre teritoriul controlat de separatiştii proruşi în estul ţării, a anunţat un oficial ucrainean care a precizat că blocada va fi menţinută până la implementarea unor părţi din acordul de pace de la Minsk, scrie Mediafax.ro.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 19:20
Ucraina va institui o blocadă economică a teritoriului controlat de separatişti

Alexander Turchinov, preşedintele Consiliului de Securitate şi Apărare din Ucraina a declarat că vor fi tăiate legăturile rutiere şi feroviare între teritoriul controlat de rebeli şi restul ţării.

Ministerul de Interne, Poliţia Naţională, Garda Naţională şi Serviciul de Securitate au primit ordin să oprească toate transporturile de bunuri peste linia de delimitare între teritoriul administrat de guvernul de la Kiev şi cel controlat de rebeli, informează Mediafax.

Blocada va fi menţinută până la implementarea punctelor 1 şi 2 din acordul de pace de la Minsk, adică încetarea ostilităţilor şi retragerea armamentului din zona frontului, a adăugat Turchinov.

O blocadă neoficială a fost organizată încă de luna trecută de activiştii naţionalişti din Ucraina, acţiune care a afectat în mod serios relaţiile comerciale între cele două părţi.