Ucraina: Viktor Ianukovici este de ACORD cu organizarea de ALEGERI ANTICIPATE în 2014

Primul ministru polonez Donald Tusk a declarat joi că miniştrii UE au obţinut acordul preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici pentru alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate în 2014, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 19:47
Ucraina: Viktor Ianukovici este de ACORD cu organizarea de ALEGERI ANTICIPATE în 2014

„S-a convenit cu Ianukovici ca alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate să aibă loc în acest an şi un guvern de unitate naţională să fie creat în următoarele zece zile”, a declarat presei Tusk, informează Agerpres.

Pe site-ul Preşedinţiei ucrainene a fost postată o declaraţie a instituţiei, potrivit căreia s-ar fi ajuns la un „acord pentru începerea negocierilor menite să pună capăt vărsării de sânge, stabilizării situaţiei în stat, precum şi în interesul păcii sociale„, potrivit site-ului dnaindia.com. 

Oficial, joi, fusese decretată zi de doliu naţional în memoria victimelor luptelor de stradă dintre protestatari şi forţele de securitate, dar aceasta s-a transformat într-o nouă zi sângeroasă, în care au murit zeci de persoane din ambele tabere – cea a protestatarilor şi cea a poliţiştilor – numărul morţilor şi al răniţilor fiind incert, între 27 şi 100 de decese, potrivit unor surse de diferite. Numărul răniţilor a fost estimat la aproximativ 500 de persoane.