Ucrainenii ar fi intrat pe teritoriul rus și ar fi luat ostatici. Putin a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate

Serviciul Federal de Securitate a declarat pentru agențiile de presă rusești că forțele sale și armata încearcă să lichideze „un grup înarmat de naționaliști ucraineni" care s-a infiltrat în Rusia.

02 mart. 2023, 13:11
Ucrainenii ar fi intrat pe teritoriul rus și ar fi luat ostatici. Putin a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate

UPDATE: Președintele Rusiei Vladimir Putin convoacă, joi, o reuniune de urgență după ce „Ucraina ar fi luat ostatici în Rusia”, conform presei internaționale.„Îi vom stoarce”, e promisiunea lui Vladimir Putin, după atacul de la Briansk. Președintele rus a calificat evenimentele de joi din regiunea Bryansk drept un „atac terorist”.

 

UPDATE – TASS face o actualizare a informaţiilor sub titlul „Ce se ştie despre infiltrarea sabotorilor ucraineni în satele de frontieră din regiunea Briansk”:

Sabotorii ucraineni s-au infiltrat joi dimineaţă într-o zonă de frontieră din regiunea Briansk, a declarat şeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit celor mai recente informaţii, aceştia au intrat în două sate şi se duc lupte.

Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

Bogomaz a declarat că „sabotorii” s-au infiltrat în satul Lubeceane, situat în districtul Klimovsk, chiar la graniţa cu Ucraina. Potrivit acestuia, forţele ucrainene au aruncat în aer un vehicul, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi o alta – un copil de zece ani – a fost rănită.

În plus, potrivit guvernatorului, un atac cu dronă a vizat satul de frontieră Suşani.

Potrivit unei surse TASS din cadrul forţelor de ordine, „sabotorii” au atacat atât Lubeceane, cât şi Suşani, care se află la o distanţă de aproximativ 15 km în linie dreaptă.

Este vorba despre câteva zeci de bărbaţi înarmaţi, a spus sursa. În prezent există lupte între „sabotori” şi luptătorii de la Rosgvardia.

FSB a confirmat pentru TASS că „se iau măsuri pentru eliminarea naţionaliştilor ucraineni înarmaţi care au încălcat frontiera de stat” în zona de frontieră din regiunea Briansk.

Până în prezent, au fost raportate oficial un mort şi un rănit, iar „sabotorii” ucraineni ar putea ţine ostatice până la şase persoane. Sursele TASS susţin însă că există morţi şi răniţi în rândul civililor.

Informaţii despre „sabotorii ucraineni” pe teritoriul rusesc apar frecvent, dar, de regulă, este vorba de acţiuni de sabotaj şi recunoaştere, menţionează TASS.

Luni, 27 februarie, canalul Telegram Mash a raportat că erau căutaţi „sabotori” în regiunile Belgorod, Voronej şi Kursk, dar autorităţile regionale au negat aceste informaţii, mai spune TASS.

Vladimir Putin este așteptat să organizeze, joi, o reuniune a consiliului de securitate națională, în legătură cu un presupus grup de sabotori din Ucraina care ar fi „luat ostatici” ruși, scrie Metro.

Se pare că un grup de aproximativ 50 de ucraineni ar fi trecut granița în regiunea rusească Briansk.

Război în Ucraina. Rachetele au lovit un bloc de locuinţe din Zaporojie VIDEO
Serviciul Federal de Securitate a declarat pentru agențiile de presă rusești că forțele sale și armata încearcă să lichideze „un grup înarmat de naționaliști ucraineni” care s-a infiltrat în Rusia.

Unii experți militari au catalogat deja această acțiuni drept o „posibilă operațiune sub steag fals și o campanie de dezinformare” venită din partea Kremlinului.

Contraofensiva lui Zelenski. Ucraina a lovit cu dronele un depozit petrolier de pe teritoriul Rusiei. Reacţie dură a Kremlinului

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, susține că ucrainenii ar fi ucis o persoană și au rănit un copil. „Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de 10 ani a fost rănit”, a declarat Bogomaz pe canalul său Telegram, conform Metro.

Putin se gândeşte la posibila utilizare preventivă a armelor nucleare, pentru a respinge un atac al SUA

Vladimir Putin dezvoltă un nou tip de strategie militară ce prevede recurgerea la arme nucleare pentru a se proteja împotriva unei posibile agresiuni a SUA, relatează joi agenţia de presă RIA, care citează un articol apărut într-o publicaţie a Ministerului rus al Apărării.

Vladimir Putin a suspendat săptămâna trecută un tratat istoric cu SUA de control al armelor nucleare, New START, şi a anunţat că noi sisteme strategice au fost puse în stare de luptă, ameninţând totodată că va relua testele nucleare.