UDMR a votat alături de Opoziţie. Află despre ce este vorba

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat negativ proiectul de buget al Agenției Naționale de Integritate pentru 2012. Deputații Opoziției au beneficiat de ajutorul membrilor UDMR ai comisiei astfel încât au avut majoritatea necesară pentru respingerea bugetului ANI.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 13:08
UDMR a votat alături de Opoziţie. Află despre ce este vorba

Comisiile parlamentare juridice reunite au respins, luni, cu majoritate de voturi, avizarea bugetului pentru Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi au avizat, cu amendamente, bugetele altor nouă instituţii din domeniul Justiţiei, informează Agerpres.

Preşedintele Comisiei, juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, consideră că diferenţa la vot a fost făcută de reprezentanţii UDMR care au votat alături de opoziţie împotriva bugetului ANI.

„Acest vot arată solidaritatea şi coerenţa actualei puteri. Noi am respins amendamentul prin care se dorea diminuarea drastică a bugetului ANI, însă avem o poziţie contra acestui buget la modul general”, a declarat şi senatorul PSD Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice din Senat.

Bugetului Agenției, așa cum a fost adoptat în Guvern, i se alocă 42.930.000 de lei pentru anul 2012, în creștere cu nu mai puțin de 212%, comparativ cu execuția previzionată pentru anul în curs. După avizul comisiilor juridice, bugetul ANI va ajunge pentru raport la comisiile reunite de buget-finanțe.

Parlamentarii USL se vor opune proiectului de buget de stat pentru anul 2012, atâta vreme cât Guvernul nu va accepta măcar o parte dintre amendamentele de fond la Legea bugetului: reducerea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator cu 5%, reducerea TVA cu 1%, aprobarea unei scheme speciale de TVA în agricultură, interdicția folosirii Fondului de Rezervă al Guvernului pentru alte situații decât cele de urgență etc.

„Vom vota bugetul dacă propunerile noastre vor fi luate în considerare. Din păcate, până acum nu am primit niciun răspuns din partea Guvernului”, a declarat președintele USL, Victor Ponta.