UDMR își caută scuze pentru ieșirea de la guvernare? PNL răspunde temerilor nefondate lansate de liderul deputaților maghiari

Speriat de procentele în scădere din sondaje, UDMR forțează o victimizare pe fondul negocierii ministerelor la rotația premierilor. Însă, chiar purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a răspuns temerilor lansate în spațiul public de Csoma Botond, liderul deputaților UDMR: „Nu este nicio solicitare din partea vreunei formaţiuni politice în legătură cu vreun portofoliul UDMR. Din partea noastră şi a PSD există flexibilitate, este foarte normal să existe această fereastră de oportunitate, apropo de reaşezarea politică a acestei coaliţii”, a răspuns Stroe, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

09 mai 2023, 13:02
UDMR își caută scuze pentru ieșirea de la guvernare? PNL răspunde temerilor nefondate lansate de liderul deputaților maghiari

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat faptul că partidele din Coaliție ar trebui să fie mai interesate de buna guvernare decât să țină cu dinții de un portofoliu sau altul făcut aluzie la amenițarea UDMR că va ieși de la guvernare.

„Acesta este numitorul comun al acestei guvernări. Nu a apăra portofoliile şi a ţine cu dinţii sau a pune condiţii, dacă nouă ni se ia. Avem nişte discuţii intime ale coaliţie şi evaluarea miniştrilor, nu există nicio problemă în momentul de faţă. Nu trebuie să fiţi atât de defensivi în legătură cu ce vă aparţine în momentul de faţă în ecuaţia guvernamentală, am spus doar că există flexibilitate, în condiţiie în care asigurăm funcţionarea guvernării. Ponderea în coaliţie este reflectată foarte bine”, a spus Ionuț Stroe la Prima News.

Citește și: PSD și PNL și-au împărțit funcțiile din viitorul Guvern Ciolacu. Mari surprize. Cine va fi dat afară

Discuțiile au continuat și la o zi după declarațiile lui Csoma Botond privind ieșirea de la guvernare a UDMR dacă pierd chiar și un singur minister la rotativă. Acesta făcea referire la faptul că PNL ar fi interesat de Ministerul Mediului, o variantă neluată în calcul așa cum a explicat purtătorul de cuvânt al PNL. De remarcat că deși face referire la faptul că a aflat oficial că vor pierde un minister, UDMR n-a reușit să ofere dovezi în acest sens, totul fiind în marja negocierilor purtate în această perioadă, la care fiecare pune pe masă ce are. UDMR are, deocamdată, amenințarea cu ieșirea de la guvernare.

Citește și: Un singur ministru PSD ar putea rămâne în Guvern după rocada cu PNL – surse