UDMR rămâne la guvernare. Colaborare fără sincope cu PSD, PNL și Iohannis

S-a lămurit soarta UDMR-ului, odată cu efectuarea rotativei guvernamentale. Formațiunea condusă de către Kelemen Hunor va rămâne la guvernare.

13 iun. 2023, 08:42
UDMR rămâne la guvernare. Colaborare fără sincope cu PSD, PNL și Iohannis

Luni seara, 12 iunie, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că UDMR-ul a bătut din nou palma cu PSD și PNL, pentru a rămâne la guvernare. Barna susține că va continua negocierile și că până acum a avut o colaborare excelentă cu președintele Marcel Ciolacu.

„UDMR nu iese de la guvernare, negocierile continuă, protocolul astăzi încă este în vigoare, vedem ce se întâmplă mâine la Cotroceni, cu ocazia consultărilor”, a declarat Tanczos Barna.

UDMR ține tare de putere. Se înțelege perfect cu PSD și PNL

Ministrul Mediului susține că relația sa cu PSD și PNL funcționează în parametrii optimi, fără riscuri de conflict.

„Sunt mulţumit de domnul Ciolacu, am avut o colaborare foarte bună cu domnul Ciolacu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, suntem mulţumiţi de colaborarea cu PSD, la fel de mulţumiţi de colaborarea cu PNL.

Varianta propusă într-adevăr iese din protocol, noi avem această rugăminte, această solicitare, de a reveni în cadrul protocolului şi de a merge mai departe cu această Coaliţie”, a mai precizat Tanczos Barna.

UDMR refuză în continuare mișcarea propusă de către Marcel Ciolacu, președintele PSD: cedarea din partea UDMR a Ministerului Mediului și preluarea Ministerului Energiei și a Ministerului Fondurilor Europene.

După demisia lui Nicolae Ciucă, PSD, PNL și UDMR sunt așteptate la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării noului premier. Astfel, marți, Ciolacu și Ciucă sunt așteptați la discuții cu Iohannis. De la 12:30 se va prezenta Hunor.