UDMR se întruneşte sâmbătă pentru a analiza rezultatele alegerilor europarlamentare

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), care se întruneşte sâmbătă la Târgu Mureş, va face o analiză a alegerilor europarlamentare, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 iun. 2014, 08:41
UDMR se întruneşte sâmbătă pentru a analiza rezultatele alegerilor europarlamentare

În cadrul acestei întâlniri se va dezbate motivul pentru care UDMR a obţinut cu peste două procente şi jumătate mai puţine voturi decât la alegerile din 2009.

Analiza vine la o zi după ce europarlamentarul Tokes Laszlo, ales de această dată pe listele FIDESZ (partidul aflat la guvernare în Ungaria), după ce UDMR nu l-a mai inclus în lista de candidaţi, acuză conducerea Uniunii de ‘lăudărnicie politică mistificatoare’ atunci când susţine că alegerile europarlamentare din acest an au fost un succes, afirmând că ceea ce vor să vândă liderii Uniunii ‘drept un succes în realitate este un eşec jalnic’.

Tokes a arătat că în anul 2009, atunci când s-a aflat pe lista de candidaţi ai UDMR la Parlamentul European, a fost o participare la vot de 8,92% iar în 2014 acest scor s-a diminuat la 6,3%, ceea ce înseamnă că faţă de trei europarlamentari cât a obţinut în 2009, UDMR a reuşit acum să obţină două mandate.

Pe ordinea de zi a şedinţei CRU de la Târgu Mureş mai figurează prezentarea raportului politic al preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi completarea componenţei Comisiei de Supraveghere a Statutului Uniunii.