UDMR va vota bugetul pe 2012 doar dacă vor fi garanţii de creşteri salariale şi de pensii

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi că UDMR va vota bugetul pe anul 2012 doar dacă vor exista garanţii că, în limita posibilităţilor, vor avea loc creşteri salariale şi de pensii, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 16:22
UDMR va vota bugetul pe 2012 doar dacă vor fi garanţii de creşteri salariale şi de pensii

„La discuţia de ieri cu FMI am căzut de acord că în prima fază va fi, probabil, o creştere economică de circa doi la sută şi un deficit, este în discuţie, de 1,9 sau doi la sută, dar în înţelegerea cu FMI va fi trecut clar că statul român va putea să mărească acest deficit până la 2,5 la sută, pentru ca din acest 0,5 să poată să plătească, în a doua jumătate a anului, creşteri de pensii şi salarii, în funcţie, evident, de performanţe”, a declarat Borbely.

El a afirmat că UDMR trebuie să se achite de promisiunile făcute în 2010, când au avut loc reduceri salariale, dar a făcut apel la prudenţă şi la renunţarea la angajamentele fără acoperire.
Oficialii FMI sunt de acord cu majorări de salarii şi pensii în partea a doua a anului viitor dacă vor exista resurse bugetare, au declarat miercuri surse politice, acord care nu implică însă nicio garanţie că măsura va fi şi aplicată şi care nu depăşeşte prevederile generale din ultimele scrisori de intenţie.

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, speră că Guvernul va indexa salariile bugetarilor în a doua jumătate a anului 2012.

„Vom indexa salariile, sper să putem în a doua jumătate a anului să le dăm înapoi românilor ce le-am luat”, a anunţat Elena Udrea.