Udrea atacă Primăria: Naţional Arena ar trebui să producă bani

Naţional Arena, cel mai modern stadion din România, care anul viitor va găzdui finala Europa League, este din nou prilej de gâlceavă. Elena Udrea acuză Primăria Capitalei că nu ştie să exploateze stadionul, care, astfel, în loc să producă bani, doar consumă.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 13:53
Udrea atacă Primăria: Naţional Arena ar trebui să producă bani

Naţional Arena a fost inaugurat în septembrie, cu meciul România – Franţa, din preliminariile Euro-2012, când ne-am făcut de râs cu un gazon care sărea în urma jucătorilor ca paiele în urma combinei. De atunci, cel mai modern stadion din ţară a mai găzduit meciuri din cupele europene şi câteva din Liga I, jucate de Steaua. În rest, nu produce mai nimic, iar Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului dă vina pe Primăria Capitalei.

Udrea spune că Naţional Arena ar trebui să fie gazda unor evenimente săptămânale şi să „producă” bani, nu să consume şi crede că acest lucru nu se întâmplă din cauza proastei strategii a Primăriei.

„Stadionul Naţional este o investiţie de 250 de milioane de euro care din când în când este folosită la un meci de fotbal, atunci când nu sare gazonul”, a spus ea.

„Ca o asemenea investiţie să producă bani, mai înseamnă şi ca cel care îl administrează, şi anume Primăria Capitalei, să fi fost în stare să aducă un operator calificat, profesionist”, a subliniat ministrul.

De la inaugurarea arenei, pe 6 septembrie, când România a jucat cu Franţa în preliminariile Euro 2012, pe Naţional Arena s-au mai disputat 13 partide: 3 în Liga Campionilor, toate pierdute de Oţelul Galaţi, 5 în Europa League, disputate de Steaua şi Rapid, încă una în calificările pentru Euro şi patru în Liga I. Din toate partidele internaţionale, singura victorie românească a fost obţinută de Steaua, în Europa League, cu ciprioţii de la AEK Larnaca.