Udrea: E important să nu apară falii mari între candidaţii dreptei pentru ca opoziţia să câştige în turul II

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) a declarat vineri, pentru Agerpres, că un candidat al opoziţiei sau unul de centru-dreapta are toate şansele să-l învingă pe Victor Ponta (PSD) dacă intră în competiţia pentru alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
11 iul. 2014, 13:57
Udrea: E important să nu apară falii mari între candidaţii dreptei pentru ca opoziţia să câştige în turul II

„Cred că un candidat de dreapta sau un candidat al opoziţiei are foarte mari şanse să-l învingă pe Victor Ponta, pentru că domnul. Ponta are un electorat şi un partid mare în spate , un electorat în jur a 40% , dar cu acest electorat nu câştigi alegerile. De aceea cred că un candidat al opoziţiei, care în turul doi să adune voturile tuturor celor de centru-dreapta, îl poate învinge pe Victor Ponta. Campania electorală cred că va fi agresivă, cred că va fi o campanie în turul I cel puţin, dar va fi şi o competiţie între candidaţii de centru-dreapta”, a spus Elena Udrea.

Liderul PMP consideră că e important ca între candidaţii de centru-dreapta, respectiv ai opoziţiei, să existe o bună înţelegere pentru a se sprijini în turul doi.

„Important e să nu se creeze falii atât de puternice sau să nu se sape şanţuri de netrecut între candidaţii de centru-dreapta şi cred că mai degrabă este nevoie de compatibilizarea electoratului în prima etapă, în aşa fel încât în turul doi să se voteze cu candidatul opoziţiei. Pe de altă parte, noi, cei din PMP, spunem că susţinem un candidat al opoziţiei în turul doi, un candidat împotriva lui Victor Ponta, şi în acelaşi timp atragem atenţia că acel candidat, care ca să fie convingător pentru tot electoratul, inclusiv pentru electoratul susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, ar trebui să fie un candidat care să-şi asume un set de valori şi principii şi să ducă mai departe proiecte de reformă începute”, a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă mizează pe candidatul opoziţiei în turul doi, dar şi posibile scindări în rândurile social-democraţilor după alegerile prezidenţiale, Udrea a afirmat că scopul PMP este ca Ponta să piardă aceste alegeri, iar PSD a dat dovadă că ştie să supravieţuiască atunci când pierde puterea.

„Există şansa să câştige candidatul opoziţiei, dar e şi o mare şansă să piardă. Dar eu îmi doresc ca Victor Ponta să piardă aceste alegeri şi vom face o campanie cu acest scop(…) PSD a mai trecut în ultimii zece ani prin momente în care a pierdut puterea şi e un partid care se trage din partidul comunist şi îşi găseşte întotdeauna mecanismele prin care să supravieţuiască chiar dacă după un astfel de moment cunoaşte o consistentă pierdere a electoratului sau o luptă internă care să-l macine”, a declarat Elena Udrea.

Preşedintele PMP a vizitat, vineri, în judeţul Maramureş, căminul de bătrâni din oraşul Baia Sprie şi o firmă specializată în producerea de uşi termopan pe baza unei tehnologii britanice.

Citeşte şi CONFLICTUL MRU-Elena Udrea. Ungureanu: Rolul doamnei Udrea în politică este profund TOXIC