Udrea: Kovesi a inventat dosare în funcţie de frustrările, geloziile şi umorile ei. Ce spune despre relaţia cu Ghiţă

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea o acuză pe fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a arestat oameni şi a inventat dosare "în funcţie de frustrările, geloziile şi umorile ei, pe lângă cei care erau ţintele lui Coldea".

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 05:52
Udrea: Kovesi a inventat dosare în funcţie de frustrările, geloziile şi umorile ei. Ce spune despre relaţia cu Ghiţă

Elena Udrea a postat pe Facebook o parte a declaraţiei făcute de Victor Ponta, în dosarul Laurei Codruţa Kovesi: „S-a mai aratat ca vizitele private pe care magistratul procuror Kovesi Laura Codruta le-a efectuat la domiciliul denuntatorului/persoana vatamata Ghita Sebastian Aurelian au fost confirmate de martorul Carstea Dumitru, cu prilejul audierii sale din data de 13.12.2018, precum si de martorul Ponta Victor Viorel. Mai mult, acesta din urma a relatat ca inculpata Kovesi Laura Codruta se manifesta extrem de apropiat in relatiile cu denuntatorul/persoana vatamata Ghita Sebastian Aurelian, astfel incat cu prilejul unei vizite private i s-a adresat: ‘STIE CA IL IUBESTE, DAR, DACA IL MAI PRINDE CA VORBESTE CU AIA O SA IL ARESTEZE SI PE EL, ASA CUM O SA O ARESTEZE SI PE EA”, CU TRIMITERE LA UDREA ELENA GABRIELA.”

În opinia fostului ministru al Turismului, „ca s-au iubit sau nu, ea (Kovesi n.red.) cu Ghita, e nerelevant. Relevant e ca aceasta femeie a fost sefa DNA si ca a arestat oameni si le-a inventat dosare in functie de frustrarile, geloziile si umorile ei, pe langa cei care erau tintele lui Coldea”.

Sebastian Ghiţă, replică după ce Ponta a spus că fosta şefă DNA îl iubea: Nu am avut o relaţie sentimentală cu Kovesi

De asemenea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Elena Udrea a susţinut că arestările pe care le făcea Laura Codruța Kovesi erau făcute mai degrabă pe comenzi.

„Eu cred că mai degrabă pe comenzi. Îmi imaginez că nu avea atâtea ținte personale, persoane pe care să le urască, să aibe emoții negative față de ele, să nu doarmă bine noaptea din cauza lor. Cred că mai degrabă erau comenzi, erau ținte ale sistemului, trebuiau eliminați anumiți politicieni, anumiți oameni de afaceri, anumiți jurnaliști și dânsa executa aceste ordine”, a spus Udrea.

„Comenzile cred că le primea de la Florian Coldea. Cred că sistemul pe care l-au construit, de asta l-au construit, să decidă cine pleacă, cine vine, cine e arestat, cine nu”, a mai spus Udrea.