Udrea: Mulţi sperau ca preşedintele să nu-l numească pe Ponta pentru că îşi doreau un conflict

Deputatul PDL Elena Udrea scrie pe blogul său că unii membri ai USL şi-ar fi dorit ca Traian Băsescu să nu-l desemneze pe Victor Ponta drept prim-ministru pentru a avea o justificare în declanşarea unui nou conflict deschis între şeful statului şi USL. În lipsa acestuia, se speră că Băsescu va suspenda unii miniştri cu dosare penale.

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 11:25
Udrea: Mulţi sperau ca preşedintele să nu-l numească pe Ponta pentru că îşi doreau un conflict

„Toată lumea şi-a dat cu părerea ce trebuia să facă Preşedintele cu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de Prim Ministru. Mulţi sperau să nu îl numească. Unii cu bună credinţă. Alţii, nu pentru că ei nu ar avea încredere în capacitatea lui Ponta de a fi în fruntea Guvernului, ceea ce ar fi fost corect, ci pentru ca îşi doreau un conflict. Chiar cu riscul generării unei crize politice uriaşe, pentru care nimeni, nici măcar liderii europeni care au criticat comportamentul USL şi al Premierului de atâtea ori, acum nu ar fi găsit argumente la refuzul de a acţiona constituţional şi conform cu dorinţa poporului. Pentru că 60% din români au votat cu USL, deci i-au creditat pentru guvernare”, scrie Udrea.

Aceasta crede că noua strategie de provocare a unui conflict este legată de eventualele probleme penale ale unor miniştri.

Acum, că Preşedintele nu a scos castanele lor din foc, se pregătesc de un alt scandal. Anunţă şi încearcă să provoace suspendarea de către Preşedinte a unor miniştri cu dosare penale, în ciuda USL-ului. Mă uit şi mi se face silă! După ce au tocat ani de zile toate încercările lui Traian Basescu de a impune independenta justitiei si functionarea ei si in cazul politicienilor pana acolo incat se pare ca pentru electorat nu mai valoreaza mare lucru aceste principii, acum, sub pretextul dosarelor penale, ar vrea sa vada cum totusi se da o lupta intre Presedinte si USL. S-au straduit sa convinga poporul ca nu conteaza daca un politician are probleme cu legea, el poate fi votat si trimis in Parlament, iar acum se prefac a fi interesati ca in Guvern vom avea penali. Avem guvernul pe care poporul l-a ales! Deci, sa ne fie de bine! Si cred ca este timpul sa scoatem singuri castanele din foc. Sau, daca nu vrem sa ne ardem, sa fim destepti si sa nu le mai aruncam acolo!”, mai scrie Udrea.