Udrea o provoacă pe Kovesi: Am fost la Ponta în birou să negociez numirea lui Kovesi în funcţia de şef DNA

Elena Udrea reia declaraţia făcută la începutul anului 2015, când a spus că a fost în birou la Victor Ponta, premier pe atunci, pentru a negocia numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al DNA. Elena Udrea o provoacă pe Laura Kovesi să sesizeze CSM în aceată privinţă, aşa cum a făcut-o cu declaraţia conform căreia şefa DNA ar fi ordonat arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

RomaniaTV.net
11 mai 2016, 15:57
Udrea o provoacă pe Kovesi: Am fost la Ponta în birou să negociez numirea lui Kovesi în funcţia de şef DNA

Elena Udrea o provoacă pe Laura Codruţa Kovesi să sesizeze CSM privind declaraţia conform căreia Udrea este cea care a negociat cu Victor Ponta numirea în post a actualei şefe a DNA.

Elena Udrea a avut o intervenţie telefonică la România TV, în care a detaliat problema.

Elena Udrea: Cer sefei DNA sa mai sesizeze Inspectia CSM si cu urmatoarea declaratie: „Eu, Elena Udrea, am fost la primul ministru Victor Ponta in birou sa negociez numirea lui Kovesi in functia de procuror sef anticoruptie”.

RomâniaTV: Doamna Udrea, buna ziua! Este aceasta o reactie a dvs in ce sens? „Cer CSM sa sesizeze…” Ii readuceti aminte dnei Kovesi ca dvs…?

Elena Udrea: Eu cer DNA, care am inteles ca a sesizat CSM cu privire la declaratiile pe care le-am facut aseara intr-o interventie telefonica, declaratii pe care le-am facut si asta toamna, cum ca doamna Kovesi a dat ordin sa fiu arestata a treia a oara in toamna lui 2015, ceea ce s-a si incercat si nu s-a reusit pentru ca nu a trecut de Parlament.

RomâniaTV: Aveti dovezi in acest sens?

Elena Udrea: Eu imi asum ce am spus. Sunt oameni din interior care mi-au spus inainte, eu am facut aceste afirmatii inainte sa porneasca cea de-a treia arestare si lucrurile care au urmat au dovedit ca informatia pe care am avut-o din interior a fost corecta. Si eu imi asum ceea ce spun. Doamna Codruta Kovesi a facut sesizare la Inspectia Judiciara a CSM, iar eu cer DNA, ii solicit DNA prin aceasta postare sa mai faca o sesizare la CSM si cu privire la aceasta afirmatie pe care iarasi mi-o asum, si anume ca am fost la prim-ministrul Victor Ponta in birou sa negociez numirea doamnei Kovesi.

RomâniaTV: In birou sau in apartament?

Elena Udrea: Intr-un birou privat in blocul in care dansul are si apartamentul in care locuieste. Dar este un birou acolo.
Imi asum lucrul acesta, eu nu regret gestul de a ma duce sa intervin pentru ca dna Kovesi sa fie propunerea de procuror sef al DNA. Doar as vrea ca dna Kovesi sa isi asume faptul ca a fost numita de catre doi penali sau cu concursul a doi penali. Sau 3, daca ne gandim si la Traian Basescu. Eu, Victor Ponta si Traian Basescu.

RomâniaTV: Dvs, Victor Ponta si Traian Basescu va considerati penali?

Elena Udrea: Pai, dar nu avem dosare penale? Daca va uitati, in toate comunicatele, atat oficiale ale DNA, cat si in exprimarea tonomatelor SRI si ale sistemului cand se refera la mine, la ceilalti adversari, referirea este „penala Udrea” sau penalul nu stiu cine. Eu imi asum ca am dosare penale pe rol, daca asta e formularea, mi-o asum si pe aceasta, insa e evident ca scopul pentru care eu trebuia sa dobandesc un statut de persoana cu dosare penale e acela de a nu mai vorbi. De a nu mai avea credibilitate. Or, eu stau si ma intreb: cine mai e Elena Udrea azi, de ce se teme dna Kovesi azi de ceea ce pot eu sa spun? Eu, Elena Udrea, cu dosare penale… o penala, incat simte nevoia sa se planga la CSM de ceea ce am spus eu? Ori nu am nicio credibilitate, pentru ca dansa mi-a facut dosare penale si atunci nu vad de ce are o ingrijorare cu privire la ce spun eu, ori, intr-adevar, ceea ce spun are credibilitate si are macar aparenta de lucru adevarat, incat are o problema cu declaratiile mele.

Elena Udrea a postat şi pe Facebook mesajul în care o provoacă pe laura Codruţa Kovesi să facă plângere la CSM pentru declaraţiile făcute.

„DNA-ul sesizeaza Inspectia Judiciara a CSM pentru ca am afirmat ca Kovesi a dat ordin sa fiu arestata din nou in vara lui 2015, ceea ce s-a si incercat in luna octombrie a anului trecut. Aceasta afirmatie am facut-o si la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi. 

Eu cer sefei DNA sa mai sesizeze Inspectia si cu urmatoarea declaratie: 

EU, ELENA UDREA, AM FOST LA PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA IN BIROU SA NEGOCIEZ NUMIREA LUI KOVESI IN FUNCTIA DE PROCUROR SEF ANTICORUPTIE!

Am facut acest lucru deoarece Presedintele Traian Basescu dorea sa o nominalizeze in aceasta functie, Ponta avea alta propunere, iar cei doi nu discutau intre ei. 

Am facut-o din proprie initiativa, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spun”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cere Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la declarații făcute recent de Elena Udrea, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei şi inculpată în alte două cauze pentru infracţiuni similare.

Declaraţiile incriminate de DNA au fost făcute marţi de Elena Udrea, pentru o publicaţie online: „Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine”.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile Elenei Udrea