Udrea: Pentru PMP este o victorie. Partidele dreptei trebuie să se unească în jurul unui proiect comun VIDEO

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Deputatul Elena Udrea a apreciat că scorul PMP la alegerile europarlamentare, de 7%, reprezintă un succes pentru un partid înfiinţat cu numai trei luni în urmă. Totodată, Udrea a lansat un apel la celelalte partide de dreapta să înceapă discuţii privind un proiect comun pentru alegerile prezidenţiale. Udrea a nominalizat PNL, PDL, PNŢCD, FC şi PER ca posibilii parteneri de negocieri.

25 mai 2014, 18:52
Udrea: Pentru PMP este o victorie. Partidele dreptei trebuie să se unească în jurul unui proiect comun VIDEO

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. „Pentru PMP este victorie rezultatul obţinut în acest prim test electoral pe care îl dăm. Ne-am atins obiectivul de a intra în Parlamentul European, ceea ce este un lucru extraordinar pentru un partid înfiinţat acum trei luni. Suntem un partid cu 80% oameni noi, suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie. Este un fundament bun pentru obiectivul pe care ni l-am propus pentru 2016, de a obţine 30%”, a declarat Udrea după anunţarea rezultatelor exit-pollurilor.

Totuşi Udrea a admis că dezbinarea partidelor de centru-dreapta a dus la slăbirea dreptei în favoarea PSD. „Credem că este nevoie stringentă să ne unim în jurul unui proiect  care să dea o opoziţie echilibrată la PSD şi în noiembrie 2014 să câştigăm preşedinţia României„, a afirmat deputatul PMP. Ulterior, ea a precizat că partidele ce ar putea participa la acest proiect sunt PNL, PDL, PMP, FC, PNŢCD şi PER.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Elena Udrea are dubii asupra corectitudinii alegerilor, acuzând PSD că a folosit procedee incorecte în ziua votului deoarece în peste 20 de judeţe sunt peste 120.000 de persoane ce au votat pe listele suplimentare, existând indicii că pesediştii ar fi folosit metoda Autobuzul prin care o serie de persoane au votat de mai multe ori în mai multe secţii de votare.

Udrea a afirmat că PSD a început să crească după ora 15, oră de la care BEC a decis ca listele suplimentare să nu mai fie accesibile partidelor. „A fost suficient acest semnal că vor fi mai greu de depistat ca să folosească metoda clasică a PSD de fraudare a votului, patentată de către Liviu Dragnea”, a spus deputatul PMP.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Întrebată dacă Traian Băsescu va fi mulţumit de scorul PMP, Udrea a răspuns: „Un om politic cu experienţă, precum preşedintele Traian Băsescu, apreciază că un partid nou, tânăr a reuşit să obţină acest scor.”

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit unui EXIT-POLL CSCI, Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

Potrivit datelor EXIT-POLL-ului, prezentat duminică, la ora 21.00, de România TV, Alianţa a obţinut 43% din opţiunile de vot ale românilor, în timp ce PNL a obţinut doar 14%.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT-POLL. Conform EXIT-POLL-ULUI CSCI, PNL a fost votat de 14% dintre cei care au mers la urne.

PDL se clasează pe poziţia a treia, foarte aproape de PNL, cu 12%, iar PMP trece fără emoţii pragul electoral, obţinând 7% din voturi.

Potrivit EXIT-POLL-ului CSCI, UDMR  a fost votat de 6% dintre români. Mircea Diaconu a obţinut 4% din voturi.