Udrea spune că PDL nu se simte şantajat de UDMR

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că formaţiunea sa nu se simte şantajată de către UDMR în subiectul legat de UMF Târgu Mureş, precizând că problema este rezolvabilă şi că nu se poate vorbi despre ruperea coaliţiei. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 08:40
Udrea spune că PDL nu se simte şantajat de UDMR

Udrea a ţinut să sublinieze că a avut dreptate coaliţia când a decis că problema de la Târgu Mureş trebuie să fie rezolvată cu respectarea legii.

Potrivit lui Udrea, ar fi fost bine ca problema să fie rezolvată deja, la nivel local.

Udrea a precizat însă că problema este rezolvabilă. „Nu aş vorbi despre ruperea coaliţiei”, a subliniat Udrea.

Întrebată dacă PDL se simte şantajat de către UDMR, Udrea a răspuns: „Nu. Este o abordare care are argument (…). Dar nu sunt de acord cu gestul colegilor din coaliţie, din UDMR, de a nu participa la lucrări în Parlament”.

Întrebată ce transmite gestul UDMR, Udrea a răspuns că preferă să meargă pe semnificaţia dată chiar de cei din Uniune: „Au vrut să ne arate că lucrurile în Parlament se bazează pe o coaliţie (…) Noi, ca parteneri de coaliţie, spunem că loialitatea contează”.

Ea a ţinut să spună că sunt soluţii pentru problema UMF Târgu Mureş, care însă nu pot fi decât conforme cu legea.

Udrea a mai spus, pe de altă parte, că UNPR este şi a fost un partener loial pentru PDL.

„Indiferent ce s-ar întâmpla, UNPR vor sprijini Guvernul în continuare”, a spus Udrea.

Întrebată ce înseamnă „indiferent ce s-ar întâmpla”, Udrea a răspuns: „În condiţiile puţin probabile (…) în care UDMR să zicem că ar pleca de la guvernare”. Ea a spus însă că PDL nu s-a gândit la această posibilitate. „Categoric nu, pentru că nu este un motiv serios (cel legat de problema de la UMF Târgu Mureş, n.r.)”, a explicat Udrea.

Premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit, luni seară, ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.

Parlamentarii UDMR au boicotat luni şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, aşteptând adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş.