UE cere eliberarea "imediată şi necondiţionată" a jurnaliştilor Reuters condamnaţi în Myanmar

Publicat: Luni, 03 Septembrie 2018 12:02 // Actualizat: Luni, 03 Septembrie 2018 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Uniunea Europeană a transmis luni un mesaj în care cere eliberarea „imediată şi necondiţionată” a jurnaliştilor Reuters condamnaţi la şapte ani de închisoare în Myanmar.

Foto: ndtv.com

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, au fost condamnaţi luni la şapte ani de închisoare de către o instanţă din Myanmar, fiind acuzaţi că au obţinut documente secrete de stat cu intenţia de a afecta securitatea naţională.

Ei investigau criza Rohingya din ţara sud-asiatică.

Serviciul Afacerilor Externe al UE a transmis că hotărârea „subminează libertatea presei, a dreptului oamenilor la informaţie şi dezvoltarea statului de drept în Myanmar”.

„Condamnarea la îmnchisoare a lui Wa Lone şi Kyaw Soe Oo ar trebui revizuită şi cei doi jurnalişti eliberaţi imediat şi necondiţionat”, se arată în comunicatul citat de Reuters.

Stephen J Adler, redactorul-şef al Reuters, a calificat ziua în care reporterii agenţiei au fost condamnaţi în Myanman drept una „tristă pentru presa din întreaga lume” şi a precizat că va fi evaluată modalitatea de acţiune privind acest caz în zilele următoare, în timp ce ambasadorul britanic Dan Chugg a spus în numele guvernului şi al statelor membre ale Uniunii Europene că verdictul este unul „dezamăgitor”.

Citeşte şi: Doi jurnalişti Reuters au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare în Myanmar

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H