UE cere eliberarea „imediată şi necondiţionată” a jurnaliştilor Reuters condamnaţi în Myanmar

Uniunea Europeană a transmis luni un mesaj în care cere eliberarea „imediată şi necondiţionată” a jurnaliştilor Reuters condamnaţi la şapte ani de închisoare în Myanmar.

RomaniaTV.net
03 sept. 2018, 09:02
UE cere eliberarea „imediată şi necondiţionată” a jurnaliştilor Reuters condamnaţi în Myanmar

Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, au fost condamnaţi luni la şapte ani de închisoare de către o instanţă din Myanmar, fiind acuzaţi că au obţinut documente secrete de stat cu intenţia de a afecta securitatea naţională.

Ei investigau criza Rohingya din ţara sud-asiatică.

Serviciul Afacerilor Externe al UE a transmis că hotărârea „subminează libertatea presei, a dreptului oamenilor la informaţie şi dezvoltarea statului de drept în Myanmar”.

„Condamnarea la îmnchisoare a lui Wa Lone şi Kyaw Soe Oo ar trebui revizuită şi cei doi jurnalişti eliberaţi imediat şi necondiţionat”, se arată în comunicatul citat de Reuters.

Stephen J Adler, redactorul-şef al Reuters, a calificat ziua în care reporterii agenţiei au fost condamnaţi în Myanman drept una „tristă pentru presa din întreaga lume” şi a precizat că va fi evaluată modalitatea de acţiune privind acest caz în zilele următoare, în timp ce ambasadorul britanic Dan Chugg a spus în numele guvernului şi al statelor membre ale Uniunii Europene că verdictul este unul „dezamăgitor”.

Citeşte şi: Doi jurnalişti Reuters au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare în Myanmar


loading...
Partenerii noștri