UE este foarte mulţumită de acordul dintre Rusia şi Siria privind găsirea unei soluţii de pace

Uniunea Europeană este "foarte mulţumită" de acordul dintre Rusia şi SUA pentru a determina regimul de la Damasc şi rebelii sirieni să găsească o soluţie la criza din Siria, a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei europene, Catherine Ashton.

RomaniaTV.net
08 mai 2013, 12:55
UE este foarte mulţumită de acordul dintre Rusia şi Siria privind găsirea unei soluţii de pace

„UE este foarte mulţumită de apelul Rusiei şi al SUA pentru o conferinţă de pace în Siria. UE a reafirmat că soluţia la conflict constă într-o soluţionare politică globală”, a anunţat purtătorul de cuvânt, precizând că europenii sunt pregătiţi să contribuie la aceasta. „UE este pregătită să ajute în orice mod şi speră că această conferinţă va fi începutul procesului de pace„, a adăugat Michael Mann, informează AFP citată de Agerpres.

Rusia şi SUA au ajuns la un acord, marţi, la Moscova, cu ocazia vizitei secretarului de stat american John Kerry, care a avut timp de mai multe ore o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

„Am convenit ca Rusia şi SUA să încurajeze guvernul sirian şi grupurile opoziţiei pentru găsirea unei soluţii politice”, a declarat Serghei Lavrov. Cele două ţări doresc de asemenea să organizeze „cât mai curând posibil” o conferinţă internaţională privind Siria, a adăugat oficialul rus.

„Declaraţiile făcute la Moscova constituie un prim pas înainte foarte important „, a declarat, la rândul său, Lakhdar Brahimi, emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria.