UE propune Ucrainei pregătirea unui plan pentru aplicarea unui eventual acord de asociere

Uniunea Europeană a propus, joi, Ucrainei pregătirea unui plan pentru implementarea unui eventual acord de asociere, cu condiţia ca Administraţia de la Kiev să asume angajamentul "clar" de semnare a acordului.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 20:33
UE propune Ucrainei pregătirea unui plan pentru aplicarea unui eventual acord de asociere

„Pe baza unui angajament clar al Ucrainei de semnare a acestui acord, pregătim o foaie de parcurs pentru implementarea documentului”, a declarat, conform AFP, Stefan Füle, comisarul UE pentru Politici de Vecinătate, după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu vicepremierul Serghei Arbuzov, informează Mediafax.

Comisarul european a făcut apel la poporul ucrainean „să se unească”. „A venit vremea când trebuie să fim mai puternici, nu mai slabi faţă de angajamentele de e reforma viitorul Ucrainei. Acesta este singurul mod de a deveni credibili(…)şi pregătiţi pentru dialog durabil”, a  mai spus Fule.

Citeşte şi Viktor Ianukovici ar putea SFÂRŞI la fel ca NICOLAE CEAUŞESCU

Aproximativ un milion de ucraineni au demonstrat zile întregi la Kiev, protestând faţă de refuzul preşedintelui Viktor Ianucovici de a semna Acordul de Asociere Ucraina-Uniunea Europeană.