UE vrea noi reglementări de plată pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA

Publicat: Marţi, 26 Februarie 2019 19:36 // Actualizat: Marţi, 26 Februarie 2019 19:36 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană (CE) ia în considerare noi reglementări pentru a accelera adoptarea sistemului de plăţi instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta supremaţia companiilor din SUA, cum ar fi Visa şi PayPal, au anunţat marţi oficialii executivului comunitar, transmite Reuters.

Serviciul de decontare a plăţilor instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement - TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plată pentru punerea la dispoziţie de plăţi instant, întrucât le va facilita acestora accesul la clienţii altor furnizori de servicii de plată din întreaga Europă la un cost scăzut. Cu ajutorul plăţilor instant se pot trimite şi primi plăţi electronice în euro oricând şi oriunde în Europa.

Această facilitate reprezintă o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook şi Amazon, precum şi pentru cele din China, Alibaba şi Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

Băncile europene se alătură lent sistemului de plăţi instant, astfel încât oficialii CE şi ai BCE studiază metode de a facilita utilizarea sa.

"Analizăm dacă vor fi necesare măsuri de reglementare mai solide pentru a accelera acest proces", a afirmat la o conferinţă desfăşurată marţi la Bruxelles vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Şi Yves Mersch, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a declarat la aceeaşi conferinţă: "BCE îşi va extinde eforturile de cooperare cu industria financiară în domeniul implementării plăţilor instant sau o vom face prin măsuri de reglementare".

Acesta a adăugat: "Suntem decişi să-i sprijinim pe cei care vor să profite de această oportunitate".

În prezent, plăţile cu cardul pe piaţa europeană sunt dominate de Visa şi Mastercard.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
reglementări UE SUA UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H