UEFA a anunţat verdictul oficial în cazul lui Sebastian Colţescu, acuzat de rasism

Forul care conduce fotbalul european, UEFA, a anunțat verdictul în cazul acuzației de rasism la adresa lui Sebastian Colțescu în timpul partidei de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Başakşehir FK din data de 8 decembrie anul trecut.

08 mart. 2021, 19:42
UEFA a anunţat verdictul oficial în cazul lui Sebastian Colţescu, acuzat de rasism

UEFA, prin Comisia de Disciplină, Etică și Control, a deschis o anchetă referitoare la incidentele în care a fost implicată brigada condusă de Ovidiu Hațegan după ce gruparea turcă a refuzat să revină pe teren în urma unor remarci cu caracter rasist făcute de Sebastian Colțescu.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, din 8 decembrie, a fost suspendat în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor arbitrului de rezervă român Sebastian Colţescu.

”În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League din această seară dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional – în urma discuţiilor cu ambele cluburi – ca minutele rămase să se joace mâine (miercuri, n. red.), cu o nouă echipă de oficiali. Ora de start a fost fixată pentru 18:55 CET (19:55 în România)”, se arăta în comunicatul dat de UEFA la data respectivă.

UEFA l-a suspendat pe Sebastian Colţescu până pe 30 iunie

Acum, arbitrul român, care era rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie pentru conduită nepotrivită. De asemenea, el ar trebui să urmeze un program educațional.

Măsura îl absolvă astfel de acuzațiile de rasism și discriminare rasială. Însă UEFA recomandă cu acest prilej ca oficialii să fie instruiți pentru a folosi un limbaj care să nu provoace controverse, așa cum s-a întâmplat la meciul de pe Parc des Princes.

În același timp, asistentul Octavian Șovre este sancționat pentru comportament inadecvat și va trebui să urmeze de asemenea un program educațional.

Iar Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor și cel care a provocat scandalul a fost suspendat pentru un meci din competițiile europene.

Citeşte şi: Ana Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Ce s-a întâmplat cu marea campioană după imunizare