UEFA este drastică. Trei cluburi au fost excluse din campionat, la cererea forului continental

Federaţia Rusă de Fotbal a exclus, la cerea UEFA, trei echipe de fotbal din Crimeea, integrate în divizia a treia a campionatului, după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene, în martie 2014.

23 ian. 2015, 21:36
UEFA este drastică. Trei cluburi au fost excluse din campionat, la cererea forului continental

Pe baza cererii cluburilor din Crimeea şi a deciziei UEFA, comitetul executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal le-a exclus pe TSK Simferopol, SKCF Sevastopol şi Jemciujina Ialta din liga a treia rusă„, a declarat preşedintele forului fotbalistic rus, Nikolai Tolstih, potrivit agenţiei Itar Tass.

Pe 4 decembrie 2014, comitetul executiv al UEFA le-a interzis celor trei grupări să participe la competiţiile organizate de Federaţia Rusă, începând cu data de 1 ianuarie 2015, în timp ce Federaţiei Ruse de Fotbal i s-a interzis să organizeze meciuri în Crimeea, „fără acordul UEFA şi al Ucrainei”, potrivit secretarului general al UEFA, Gianni Infantino.

Citeşte şi Uniunea Europeană adoptă NOI SANCŢIUNI pentru Crimeea

Federaţia Rusă a confirmat imediat că se conformează deciziei UEFA, iar ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko, a declarat vineri că ţara gazdă a Campionatului Mondial din 2018 lucrează la crearea unei structuri independente a Federaţiei Ruse de Fotbal, în Crimeea.

Ucraina a pierdut Crimeea în martie 2014, când peninsula a fost anexată de Rusia, iar din aprilie 2014 se confruntă în estul ţării, în regiunea Doneţk, cu o rebeliune armată pro-rusă. Conflictul a făcut până acum peste 5.000 de morţi.

Citeşte şi Ucraina: Sute de militari ruşi au intrat în Ucraina, în sprijinul separatiştilor