UEFA nu vrea insolvenţii în cupele europene. Răspuns DUR pe adresa lui Dinamo

Dinamo a anunţat că în câteva săptămâni va ieşi din insolvenţă şi a solicitat UEFA posibilitatea de a participa sezonul viitor în cupele europene, însă forul continental le-a spulberat speranţele oficialilor şi fanilor din Ştefan cel Mare, dând un răspuns negativ.

27 mart. 2015, 07:16
UEFA nu vrea insolvenţii în cupele europene. Răspuns DUR pe adresa lui Dinamo

Viorel Duru, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, a fost omul care a comunicat cu UEFA pe tema participării echipei Dinamo în sezonul viitor al cupelor europene, deşi echipa din Ştefan cel Mare se află încă în insolvenţă. El a anunţat că a venit răspunsul forului continental referitor la această solicitare, adăugând că se aştepta la un refuz.

Răspunsul îl am pe mail, mai trebuie să trimit sub formă oficială către LPF acest răspuns. Dar i-am anunţat şi pe cei de acolo că nu se poate. Era clar! Eu nu ştiu de ce s-a mai pus această întrebare la UEFA. Dacă Dinamo iese din insolvenţă luna viitoare, abia din sezonul 2016-2017 va avea voie să joace în cupele europene„, a declarat Viorel Duru, pentru ProSport.

În prezent sunt şapte echipe în Liga 1 care sunt în insolvenţă şi nu pot participa în cupele europene: Dinamo, Petrolul, Rapid, CFR Cluj, Oţelul, Braşov şi Universitatea Cluj. În aceste condiţii au şanse mari de a juca în Liga Europa formaţii ca ASA Târgu Mureş sau FC Botoşani.