Uimitor: Jocurile video pot trata cataracta

Jocurile video pot ajuta la îmbunătăţirea vederii persoanelor care s-au născut cu cataractă, potrivit unor studii recente.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 09:53
Uimitor: Jocurile video pot trata cataracta

Operaţiile si lentilele de contact nu ajută la reglarea vederii, de cele mai multe ori, astfel încât unii oameni ajung să aibă probleme cu ochii mai târziu.

Potrivit unor noi studii, defectele de vedere pot fi corectate dacă pacientul urmează o „terapie cu jocuri”, potrivit dailymail.co.uk. „Dacă un pacient se joacă un joc video timp de 40 de ore, de-a lungul a patru săptămâni, el va fi capabil să citească un text scris cu litere mici şi să vadă detalii de pe imagini”, a declarat psihologul Daphne Maurer de la Universitatea McMaster din Canada.

Potrivit unor studii anterioare, „terapie cu jocuri video” poate fi folosită la tratarea ambliopiei, numită şi „ochiul leneş”, o boală a sistemului vizual caracterizată prin slăbirea simțitoare a vederii.

„Creierul uman este suficient de plastic pentru a fi antrenat să câştige bătălia cu deficienţele senzoriale”, a mai spus doctorul Maurer.