Uită de facturi uriaşe! Cum să-ţi încălzeşti iarna casa fără calorifer sau centrală. Costă doar 2 lei!

11 01. 2022, 15:06

Uită de facturi uriaşe, deşi nu este aşa simplu! Atunci frigul se instalează și vântul suflă cu putere la ferestre, ne-am dori ca și caloriferele să fie mai eficiente și să dea căldură mai multă. Specialiștii ne învață câteva trucuri pentru atunci când autoritățile nu pornesc caloriferele la maxim.

Nu trebuie sa dormi imbracat si cu doua plăpumi pe tine, ca în epoca de tristă amintire. E mult mai simplu si poti incalzi fiecare incapere cu numai 2 lei  pe zi. Dylan Winter a demonstrat pe You Tube că a reusit să-şi incalzească casa intr-un mod simplu si original. Avem nevoie de o tava metalica pe care gospodinele o folosesc la prepararea cozonacilor si a prajiturilor, doua ghivece de ceramică de marimi diferite şi lumanari-pastilă.

Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul ieftin pe care trebuie să-l încerci neapărat în această iarnă. Vei fi surprins când vei primi factura la gaze

Pentru început punem trei-patru lumânări pastilă aprinse pe tava de metal, pe care o plasăm pe o suprafata care se poate incalzi. Le acoperim cu ghiveciul mai mic. Pe gaura de scurgere a ghiveciului punem banuţul acela ce ramane dupa ce se consuma o lumanare, cel care tine fitilul. Apoi punem celalat ghiveci, mai mare.

Lumânările incălzesc aerul dintre cele doua ghivece. Cum căldura tinde să urce, datorită apariţiei unui curent de convecţie între aerul cald şi cel rece, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tăvii, cee ce face ca încaperea in care este pusă instalaţia să se încălzească.

Dylan Winter explică că pentru încălzirea unei încăperi normale, e nevoie de patru lumânări dimineaţă şi patru seara, deci nu este nevoie de facturi uriase!

După ce a auzit si a văzut filmuleţul compatriotului său, seful pompierilor londonezi a cerut mare atenţie la aprinsul lumânărilor si supravegherea lor, pentru ca există pericol de incendiu.

Cum să faci caloriferele să dea mai multă căldură fără să se simtă la facturi

Frigul din casă devine insuportabil și începi să pui mai multe straturi de haine pe tine dacă nu ai centrală proprie și depinzi de căldura dată de autorități. Atunci când caloriferele nu sunt calde la maxim, poți încerca câteva trucuri eficiente pentru a te bucura de căldură, potrivit The Sun.

Kyle James, un specialist în domeniu, a hotărât să le împărtășească tuturor mai multe trucuri despre cum să profite de căldura dată de calorifere fără să se simtă la facturi.

Locul în care trebuie să ţii termostatul centralei termice. Trucul care îţi scade considerabil factura la gaze în fiecare lună de iarnă VIDEO
El a lipit fâșii de folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, folia de aluminiu va reflecta mai multă căldură înapoi în camera și aceasta nu se va pierde, în special în cazul în care caloriferul se află chiar sub fereastră.

Cu un sul de folie de aluminiu poți rezolva problema la fiecare calorifer din casă și nu va mai fi nevoie să porți mai multe strturi de haine care să îți țină de cald sau să stai în pătură toată ziua.

Trucuri utile pentru a consuma mai puțin curent electric
După scumpirea facturilor la energia electrică, mulți caută metode simple prin care pot economisi. Cu toate acestea, nu toate s-au dovedit a fi pe deplin eficiente.

1.Izolează mai bine geamurile

Dacă simți că pe la pervazul ferestrelor intră aer rece, atunci izolează-le cu silicon transparent pe margini pentru a reduce consumul aparatelor de încălzire, precum a radiatoarelor și caloriferelor electrice.

2. Izolează podul casei

Dacă locuiești la casă și ai o mansardă, pe timpul iernii frigul ar putea să vindă din pod. Probabil acolo doar depozitezi lucruri, dar nu e o cameră încălzită. Tocmai de aceea, ar trebui să te gândești cum să izolezi mai bine mansarda pentru a evita să pierzi căldura din casă și să diminuezi costurile facturii la electricitate.

Românii trebuie să aibă mare grijă la acest lucru. Modificarea făcută la centrala termică ce poate crește substențial factura la gaze!

3. Folosește mai puțină apă caldă

Atunci când alegi programul de clătire al rufelor la mașina de spălat este indicat să folosești apă rece. De regulă motorul mașinii de spălat consumă foarte multă energie atunci când încălzește apa pentru rufe.

4. Stander de rufe în loc de uscător

În locul unui uscător electric pentru rufe alege să usuci rufele afară la soare, agățându-le pe sârmă sau pe un stander. Astfel, vei economisi mai mult curent electric.