Uite invenţia ingenioasă care a salvat viaţa a mii de copii

Deficiența de fier este o boală cu adevărat serioasă, mai ales dacă se manifestă în rândul copiilor, iar copiii fac parte din zone sărace, unde posibilitățile de a avea o alimentație bogată sunt foarte reduse. Pentru a redresa această problemă, un doctor canadian a venit cu o soluție cu adevărat ingenioasă, care a salvat deja viața a mii de copii din lumea a treia și din alte zone fără prea mari posibilități.

RomaniaTV.net
25 apr. 2016, 09:15
Uite invenţia ingenioasă care a salvat viaţa a mii de copii

În 2010, medicul canadian Christopher Charles a fost în Cambodgia și a descoperit o realitate cruntă, aceea că mulți dintre copiii de acolo sufereau de o gravă deficiență de fier. Nici adulții nu se simțeau prea bine, mulți dintre ei suferind de dureri acute de cap, care îi împiedicau să muncească. Cauza? Tot deficiența de fier!

Citeşte şi  Graficele de creştere la copii. Când e cazul să ne îngrijorăm?

Pornind de la această realitate, Dr. Charles a fabricat un pește de fier norocos, care poate oferi unui adult 75 % din necesarul de fier zilnic pe care îl recomandă medicii. Potrivit unui studiu World Health Organisation, deficiența de fier este una dintre cele mai comune și răspândite afecțiuni nutriționale de pe planetă.

Continuarea pe elli.ro