ULTIMĂ ORĂ: Panică la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit! Sorin Grindeanu a intervenit în acest caz

Panică la metroul din București, după ce două garnituri s-au tamponat marți seară, în stația Timpuri Noi. În urma acestui incident, circulația a fost blocată creând o supraaglomerație în stațiile de metrou.

27 feb. 2024, 20:12
ULTIMĂ ORĂ: Panică la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit! Sorin Grindeanu a intervenit în acest caz

UPDATE:

Minstrul Transporturilor, Sorin Grindeanu,  a cerut reprezentanților Metrorex să prezinte un raport privind cauzele accidentului dintre cele două garnituri de metrou.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Panică la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit! Reprezentanții Metrorex au subliniat că este vorba despre o eroare umană, o tamponare între un tren care a intrat pe linia deja ocupată de un altul și că din fericire, nu există victime.

Citește și A murit Octavian Udrişte, ”părintele” metroului bucureştean. A fost unul dintre cei mai importanți ingineri români din domeniul căilor ferate

”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate să investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupata de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri. Mentionam ca in urma acestui incident nu exista victime sau pagube materiale.
Călătorii au fost debarcați în siguranța și circulația trenurilor a fost reorganizată”, au transmis reprezentanții Metrorex.

De asemenea, Metrorex a anunțat că din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă.

Citește și VIDEO Un mort şi cinci răniţi după ce o persoană a deschis focul la metroul din New York