Ultima invenţie a cercetătorilor români: Castravetele cu gust de pepene galben VIDEO

Castravetele cu gust de pepene galben este ultima invenţie a cercetărilor din Buzău. Ei au dezvoltat un soi diferit de tot ce au gustat vreodată românii şi speră ca în scurt timp leguma să ajungă pe tarabe.

22 sept. 2014, 12:22
Ultima invenţie a cercetătorilor români: Castravetele cu gust de pepene galben VIDEO

„Castravetele acesta atinge cam trei kilograme, chiar patru kilograme. Noi credem că un castravete ajunge la o familie, timp de trei zile”, a declarat Bianca Zamfir, cercetător la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, potrivit România TV.

Castravetele gigant este rodul a 10 ani de cercetări şi nu diferă doar prin mărime. Soiul nou inventat arată total diferit: are seminţe mai mici şi este foarte rezistent în faţa dăunătorilor. În plus, are gust de pepene galben.

„Cu siguranţă va atrage foarte mulţi clienţii şi sperăm să-l şi înscriem şi omologăm în următorul”, a declarat cercetătorul Bianca Zamfir.

Castravetele cu gust de pepene galben creşte deocamdată doar în serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, însă ar putea ajunge în curând pe piaţă. Aceiaşi cercetători au mai inventat soiuri precum pepenele cu gust de coniac şi roşiile în formă de ardei gras sau în două culori.

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare pepene din acest an a fost deja cules. Cât a cântărit uriaşul fruct