ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm

Informații de ultimă oră au apărut în dosarul în care este implicată familia Pițurcă. DNA cere arestarea lui Piți Jr., dar și a șefului Romarm. Fiul lui Victor Pițurcă a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru 24 de ore.

31 ian. 2023, 21:59
ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm
ULTIMĂ ORĂ! DNA a cerut arestarea lui Piți Jr. și a șefului Romarm

Ultimă ora. Direcția Națională Anticorupție cere arestarea lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer. Acesta ar fi fost implicat în dosarul măștilor neconforme. De asemenea, DNA a solicitat și arestarea șefului Romarm. Piți Jr. a fost reținut de procurori pentru 24 de ore.

Acesta a fost deja adus la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă. În sală a fost prezent și Gabriel Țuțu, care în acest moment se află în libertate. Momentan dezbaterile nu au început, deoarece polițiștii trebuie să aducă la arest buletinul lui Alexandru Pițurcă. Acesta ar putea fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de cumpărare de influență. Urmează ca magistrații să analizeze cererea procurorilor anticorupție în acest sens.

Citește și: Apar noi detalii din dosarul măștilor pentru Armată. DNA: ”Șeful Romarm i-a promis lui Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știau că sunt neconforme”

Mandatul de reținere pentru 24 de ore urmează să expire, însă procurorul DNA a hotărât să grăbească lucrurile, motiv pentru care a mers încă din această seară cu Alexandru Pițurcă la Tribunalul București. Se pare că, DNA a mai emis o cerere de arestare preventivă și pe numele lui Gabriel Țuțu, directorul Romarm

DNA pe urmele familiei Pițurcă

În dosarul care vizează vânzarea măștilor neconforme vândute către MApN în perioada pandemiei de Covid, a fost reținut și Victor Pițurcă, Mai departe, fostul selecționer va fi cercetat sub control judiciar.

„În cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea de cumpărare de influență”, faptă prevăzută de art. 292, alin. 1 C.P., raportată la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

La audieri, în prezența avocaților săi, Constantin Matei și Silvia Uscov, lui Alex Pițurcă i s-a adus la cunoștință faptul că s-a dispus „extinderea acțiunii penale față de el pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență (…), constând în aceea că, în data de 10.04.2020, cunoscând funcția deținută de Țuțu Gabriel în cadrul CN Romarm SA, a acceptat, în mod direct, pretinderea formulată de acesta, respectiv:

  • să finanțeze din fonduri proprii achiziția materialelor de protecție împotriva Covid-19 importate din China;
  • să cedeze o cotă de 40% din profitul rezultat în urma vânzării produselor către MApN;
  • să accepte introducerea în acest circuit comercial a lui Hudea Andrei Alexandru, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare de produse de protecție împotriva Covid-19 și să efectueze plata (prin SC Interarms Impex SRL) către acesta a unor sume de bani din cota de profit rezultată, sub aparența unui contract de consultanță, pentru ca Țuțu Gabriel să își exercite influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari din cadrul MApN (UM 02464, Direcția Medicală, Centrul Național Militar de Comandă, Secția legături cu forțele armate străine) pentru ca aceștia să își îndeplinească atribuțiile de serviciu în legătură cu contractul de furnizare nr A1775/21.04.2020, astfel încât contractul să se desfășoare fără probleme (finanțare, asigurare transport marfă în România, încredințare directă și fără proceduri publice a contractului de furnizare, recepție produse și achitare contravaloare facturi), profitul realizat fiind repartizat ulterior, conform înțelegerii prealabile, prin interpunerea formală și nesusținută de activități auxiliare aferente contractului menționat, a lui Hudea Andrei Alexandru, prin intermediul căruia i-a dat lui Țuțu Gabriel suma de 50.000 lei”.

Citește și: EXCLUSIV| Avocatul lui Victor Pițurcă aruncă bomba în scandalul arestării fostului selecționer și al fiului său: ”Nu este nicio faptă penală!”