ULTIMA ORĂ Orban a cedat presiunii PSD şi va merge în Parlament. Anunţul preşedintelui Senatului

Reprezentanţii PSD au cerut în mod repetat ca premierul, Ministrul Sănătăţii şi Ministrul Justiţiei să meargă în Parlament pentru a dezbate legea carantinării, dar Ludovic Orban a refuzat, până marţi seară.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 19:13
ULTIMA ORĂ Orban a cedat presiunii PSD şi va merge în Parlament. Anunţul preşedintelui Senatului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi Ministru Justiţiei, Cătălin Predoiu, au fost deja în Comosia Juridică a Senatului, iar informaţiile venite din partea PSD indică faptul că, în cel mai scurt timp şi Ludovic Orban va merge în plen.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a spus că a discutat cu premierul la Ziua Franței, iar acesta i-a promis că va veni în Parlament.

„Am discutat cu domnul Orban, la recepția de Ziua Franței și mi-a spus că va veni în Parlament până la finalizarea dezbaterilor”, a spus Cazanciuc, la Antena 3.

Citeşte şi: Ciolacu, despre legea carantinării: „Şi-au dat seama şi ei ca lucrurile nu pot rămâne aşa”

PSD întârzie adoptarea legii privind carantina și izolarea și astfel menține vidul legislativ care a permis ieșirea din spitale a numeroase persoane infectate cu coronavirus.

Deși, PSD a votat legea, după ce a suferit numeroase amendamente față de forma venită de la Guvern, în Camera Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție” și a numit proiectul ce a trecut de Camera Deputaților drept o lege proastă” ce nu poate fi votată.

Mai mult, liderul PSD a acuzat și lipsa unui aviz din partea Ministerului Justiției pe proiectul de lege privind carantina și izolarea.

Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Am vorbit cu colegii mei în CEX care au fost de acord cu acest lucru. (…)

Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă„, a precizat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă după Comitetul Executiv Național al PSD.