Ce cuprinde testamentul lui Adolf Hitler. Care au fost ultimele ordine ale liderului nazist

Publicat: Duminică, 03 Mai 2015 11:54 // Actualizat: Duminică, 03 Mai 2015 11:54 // Sursa: romaniatv.net

Chiar înainte să îşi ducă la capăt planul său de a se sinucide alături de Eva Braun, Hitler a lăsat o serie de ordine în testament poporului său. Unele priveau eliminarea unor subalterni care îl trădaseră, în timp ce altele menţionau colecţia sa de artă şi relaţia cu Eva Braun.

Toate acestea sunt prezentate în volumul "Swansong 1945: A Collective Diary of the Last Days of the Third Reich" al scriitorului german Walter Kempowski. În cadrul acestei lucrări sunt adunate, printre altele, scrisori şi mărturii ale unor participanţi sau martori ai celui de-al Doilea Război Mondial, scrie descopera.ro

Citeşte şi: Adolf Hitler, o biografie mai puţin cunoscută. Cine avea curajul să-l numească "unchiul NEBUN"

Iată câteva dintre ultimele ordine ale lui Adolf Hitler:

"Adolf Hitler, 1889-1945, Buncărul Führerului, Berlin – testament privat

1. Le cer tuturor nemţilor, tuturor naţional-socialiştilor, bărbaţilor, femeilor şi tuturor bărbaţilor din forţele armate, să fie fideli şi ascultători până la moarte noului guvern şi preşedintelui acestuia.

2. Le dau sarcina liderilor naţiunii şi subalternilor lor să respecte strict legile rasiale şi să se opună fără milă otrăvii globale a tuturor popoarelor, evreimea internaţională.

3. Cum nu am luat în considerare faptul că aş putea să îmi asum responsabilitatea unei căsătorii, în timpul anilor de luptă, am decis acum, înainte de încheierea carierei mele pe pământ, să o iau de soţie pe fata care, după mulţi ani de prietenie fidelă, a intrat, de bună voie, în oraşul practic asediat pentru a împărtăşi destinul ei cu mine. Din propria ei dorinţă ea moare alături de mine ca nevasta mea. Aceasta ne va compensa pentru lucrurile pe care amândoi le-am pierdut prin munca mea în slujba poporului meu.

4. Bunurile mele aparţin partidului. Dacă nu va mai exista, aparţin statului. Dacă statul va fi distrus, decizia mea nu mai este necesară.

5. Tablourile mele, din colecţiile pe care le-am achiziţionat de-a lungul timpului, nu au fost adunate niciodată în interes personal, ci pentru a crea o galerie în oraşul meu natal Linz.

6. Este cea mai sinceră dorinţă a mea ca această cerere să fie executată. Îl nominalizez drept călăul meu pe fidelul meu camarad de partid, Martin Bormann.

7. Mulţi dintre bravii noştri bărbaţi şi femei au decis să îşi unească vieţile cu mine până la final. I-am implorat, şi în cele din urmă le-am ordonat, să nu facă acest lucru, ci să ia parte în continuare la lupta naţiunii.

Citeşte şi: Lucruri mai puţin cunoscute despre Hitler şi viaţa sa intimă. Dictatorul şi-a pierdut un testicul FOTO

8. Implor liderii Armatei, ai Marinei şi ai Forţelor Aeriene să consolideze prin orice mijloace posibile spiritul de rezistenţă al soldaţilor noştri în acord cu cauza Naţional Socialistă, cu referinţa specială că eu, ca fondator şi creator al acestei mişcări, am ales moartea în schimbul demisiei laşe sau chiar al capitulării.

9. Înainte să mor îl dau afară pe Hermann Goring din partid şi îi iau toate drepturile de a se bucura de vitutea decretului din 29 iunie 1941(…) Îl numesc în locul lui pe Marele Amiral Donitt, preşedinte al Reich-ului şi Comandant Suprem al Forţelor Armate.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adolf hitler Hitler ordine hitler testamentul lui adolf hitler
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mai 17:00
...la capăt planul său de a se sinucide alături de Eva Braun, Hitler a lăsat o serie de ordine în testament poporului său. Citește mai departe…

...
03 mai 14:55
...a se sinucide alături de Eva Braun, Hitler a lăsat o serie de ordine în testament poporului său. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
03 mai 12:24
...său de a se sinucide alături de Eva Braun, Hitler a lăsat o serie de ordine în testament poporului său. Citește mai departe…   ...
03 mai 12:11
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H