Ultimele statistici din România: Aproape jumătate dintre noii pacienţi HIV au între 20 şi 29 de ani

Conform ultimelor statistici, dintre cei 619 români nou-diagnosticaţi cu HIV, 43% au vârsta cuprinsă între 20-29 de ani. 64% dintre aceştia s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 11:58
Ultimele statistici din România: Aproape jumătate dintre noii pacienţi HIV au între 20 şi 29 de ani

54% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani nu au folosit prezervativul pentru fiecare contact sexual ocazional şi 16,3% nu l-au folosit niciodată.

„Toate aceste statistici demonstrează că mulţi dintre tinerii activi sexual nu sunt conştienţi de riscurile la care se supun în cazul unui contact neprotejat. De aceea este important ca ei să conştientizeze utilitatea prezervativului în protecţia împotriva virusului HIV. Foarte important este şi ca tinerii activi sexual să mergă să se testeze şi în cazul unui rezultat pozitiv, să facă tratament. Durata de viaţa a bolnavilor cu HIV care urmează continuu şi cu stricteţe tratamentul prescris de medic este similară cu durata de viaţă a unei persoane sănătoase”, a declarat doctor Maria Georgescu, director al Asociaţiei Române Anti-SIDA.

Asociaţia Română Anti-SIDA desfăşoară o campanie de prevenire a infectării cu virusul HIV şi de încurajare a testării în cadrul Festivalului Peninsula din Tîrgu Mureş, în perioada 23-26 august 2012.