UMF „Carol Davila”: Raluca Daniela Bârsan, voluntar la Ginecologie la Spitalul Judeţean Ilfov, nu există în evidenţele instituţiei

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a precizat marţi că Raluca Daniela Bârsan, care a lucrat mai mulţi ani la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean Ilfov în baza unor diplome false, nu se află în evidenţele Facultăţii de Medicină la studii de licenţă şi masterat.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 15:19
UMF „Carol Davila”: Raluca Daniela Bârsan, voluntar la Ginecologie la Spitalul Judeţean Ilfov, nu există în evidenţele instituţiei

„Referitor la dezvăluirile apărute în mass-media despre cazul presupusului medic Raluca Daniela Bârsan, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti face următoarele precizări: Raluca Daniela Bârsan nu figurează în evidenţele Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” la studiile curriculare de licenţă şi master. Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila” nu a eliberat niciodată o diplomă de licenţă pe numele Raluca Daniela Bârsan”, se arată într-un comunicat de presă transmis de UMF „Carol Davila”.

Tot marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că atunci când a încheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov, Raluca Daniela Bârsan a prezentat un document fals din care reieşea că este confirmată ca medic rezident. Ministerul Sănătăţii va depune plângere penală pe numele Ralucăi Daniela Bîrsan, a mai anunţat Pintea. 

Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ilfov, a anunţat că au fost demarate mai multe anchete în acest caz. 

„Noi am declarat o anchetă administrativă, de cercetare, de la Consiliul Judeţean Ilfov, o anchetă de la Serviciul de Investigare a fraudelor de la Sectorul 2, dar şi o anchetă internă prin secţia de ginecoligie. Se va stabi exact cine a văzut-o, ce a văzut în secţia de ginecologie”, a mai spus Dan Blendea. 

Libertatea.ro a prezentat cazul unei femei în vârstă de 30 de ani care şi-a falsificat o diplomă de medic şi a lucrat de mai bine de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov. 

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan  e „voluntară pentru activităţi medicale”. Voluntar neplătit, dar tot doctor, aşa cum apare şi în Condica medicilor din 2018, fotocopie aflată în posesia ziarului Libertatea. Dar statutul de medic voluntar nu înseamnă că acest medic ar fi exceptat de la a avea parafă de la DSP şi aviz de la Colegiul Medicilor. Nimeni nu poate efectua activităţi medicale într-un spital, cu atât mai puţin în sala de operaţii, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor.