Umilință după umilință pentru români în Austria! Un turist a fost confundat cu un refugiat ucrainean: „Să vă ia naiba de muritori de foame, vă țineți de infracțiuni ca frații voștri ruși”

Vacanță trasformată în coșmar pentru un turist român. Acesta se afla la schi în Austria, când a fost confundat de către angajații hotelului cu un refugiat ucrainean. Acest lucru a stârnit un val de insulte adresate românului. Acesta și-a promis că nu va mai merge în vacanțe acolo.

03 mart. 2023, 22:44
Umilință după umilință pentru români în Austria! Un turist a fost confundat cu un refugiat ucrainean: „Să vă ia naiba de muritori de foame, vă țineți de infracțiuni ca frații voștri ruși”

Un român a fost umilit la o stațiune de schi din Austria. Bărbatul susține că angajații hotelului la care era cazat l-ar fi confundat cu un refugiat ucrainean. Acestea se afla în vacanță, alături de damilia sa, unde ar fi trebuit să petreacă 10 zile de vis, în apropierea Salzburgului. Totuși, experiența l-a lăsat cu un gust amar, motiv pentru care acesta a spus că nu va mai vizita această țară. Acesta a declarat că de acum își va face vacanțele dedicate sporturilor de iarnă în Franța, Elveția sau Italia. Și în ceea ce privește afacerile, românul a afirmat că va încerca să evite pe cât posibil Austria, spunând că de acum de afacerile de acolo se vor ocupa angajații lui, deoarece el nu vrea să mai aibă legături cu acel loc.

Citește și: Moment absurd surprins într-un autobuz din Brașov. O turistă străină a fost „luată pe sus” de controlori

„Într-o dimineață, unul dintre angajații hotelului mi-a făcut observație în gura mare, de față și cu alți turiști, spunând că aș fi parcat mașina aiurea și că în felul acesta am ocupat două locuri de parcare. I-am explicat că știu foarte bine unde am parcat și că sunt atent de fiecare dată la astfel de detalii, dar el s-a îndepărtat, nu înainte să-mi arate pe geam o mașină cu număr de Ucraina, lăsată într-adevăr aiurea. Dar nu am mai apucat să-i spun nimic, pentru că s-a îndepărtat bombănind. Dacă mie mi s-a adresat în engleză, a continuat apoi să vorbească cu o domnișoară, angajată și ea a hotelului, însă în germană, fără să știe că înțeleg tot ce zice. A spus ceva de genul: «Să vă ia naiba muritori de foame ucraineni, veniți aici să cerșiți și o țineți din infracțiuni în infracțiuni ca frații voștri ruși»”, a spus românul.

Vacanță cu gust amar în Austria

Cu toate că soția sa a făcut eforturi să îl calmeze, bărbatul s-a dus țintă la angajatul austriac pentru a-i cere explicații. Acesta i-a arătat ulterior că mașina sa era parcată regulamentar, motiv pentru care i-a bătut obrazul. Totuși s-a ales cu o nouă insultă.

„Soția s-a agățat de brațul meu și m-a rugat să-l las în pace, dar eram prea furios. M-am dus spre el și i-am zis, e drept că nu pe cel mai blând ton, că face o confuzie, că nici măcar nu sunt din Ucraina și că în fond nu e corect să generalizeze nici atunci când vorbește despre ucraineni. Am insistat să iasă cu mine afară, în parking, și i-am arătat mașina mea, a văzut că era parcată corect, apoi ne-am întors în hotel. Mi-a spus da, și-a cerut scuze, dar când m-am îndepărtat a bombănit din nou ceva de ucraineni, crezând că nu-l aud. De data asta am ales să-l ignor și am mers mai departe, cedând rugăminților soției”, mai spune el.

Românul a subliniat că, de acum înainte, nu va mai merge în Austria nici pentru vacanțe, nici pentru afaceri.

„Vor merge angajații mei în locul meu, dar numai dacă trebuie și dacă sunt și ei de acord/ Eu nu mai am ce să caut acolo. Mă gândesc cum era dacă se întâmpla la noi asta. Dacă era invers, dacă venea vreun austriac la noi, iar un român s-ar fi comportat așa, sunt convins că ziceau că suntem oameni de nimic”, a mai adăugat românul.

Citește și: „România e o țară scumpă!”. Cât a putut să plătească un turist din SUA la un local din Alba Iulia