Umilinţă fără margini îndurată de o pensionară. Pusă să îşi caute actele printre gunoaie. „Au spus să venim echipaţi” INTERVIU

Caz revoltător la Constanţa! O femeie a încercat să obţină documente oficiale pentru a dovedi în instanţă că are dreptul să fie încadrată pentru o pensie mai mare şi a fost plimbată de la instituţie la altă. Aceasta a fost nevoită să caute cu mâinile ei actele într-o arhivă dezolantă. Pensionara a povestit totul într-un interviu la România TV.  

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 18:34
Umilinţă fără margini îndurată de o pensionară. Pusă să îşi caute actele printre gunoaie. „Au spus să venim echipaţi” INTERVIU

Locul în care erau depozitate actele arată ca după război. O hală degradată, cu geamuri sparte si tavan prin care ninge, acolo unde documente importante sunt aruncate la întâmplare în lăzi mucegăite sau în saci. 

Femeia a fost trimisă în această clădire a Agenției de Plăți și Inspecții Sociale, pentru a-și căuta singură documentele de care avea nevoie pentru a obține o mărire de pensie, împreună cu alte trei persoane aflate în aceeaşi situaţie.

Citeşte şi: Femeie trimisă să-şi caute singură actele pentru pensionare într-o hală plină de mucegai

„Am întrebat care sunt variantele şi m-am oferit să vin să caut eu. Am fost la doamna directoare a mers şi cea de la arhive, a fost de acord. Mi-a zis să vin de dimineaţă şi am mai luat trei colegi. Ne-au spus să venim echipaţi că acolo e foarte frig, cu mănuşi şi mască, cu ceva de luminat. A mers o doamnă cu noi, lanterne de miner. Când ne-a deschis usa ne-am blocat, dezastru total. Un culoar fără uşi, geamuri sparte, acoperis spart, ninsense şi zăpada se topise. Plin de mate, erau în cameră cauciucuri de maşini peste documente, ale celor de la Protecţia Copilului. În timp ce căutam chiar au venit să le ia şi să schimbe la maşinile lor cauciucurile. Am luat toate cam la rând şi am găsit doar două documente din cele 10 solicitate. Ne-am prezentat la doamna de la arhiva si le-am depus la tribunal.” , povesteşte femeia.

„E de neînchipuit, e jale! Nu cred că cineva are puterea să pună lucrurile în ordine în instituţiile astea. E jale, nu cred că cineva are puterea să pună lucrile În ordine” , a adăugat femeia.