Un alt virus MORTAL a început să facă RAVAGII. Ministrul Sănătăţii: „Există deja persoane decedate!”

Guvernul din Republica Democratică Congo a anunţat un nou focar de Ebola la Mbandaka, o localitate din nord vestul ţării. Deja epidemia de Ebola face în continuare ravagii în nord-estul RD Congo.

02 iun. 2020, 05:29
Un alt virus MORTAL a început să facă RAVAGII. Ministrul Sănătăţii: „Există deja persoane decedate!”

Anunţul a fost făcut chiar de Eteni Longondo, ministrul Sănătăţii din RD Congo.

„Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka, capitala provinciei Equateur”, a declarat Eteni Longondo.

Epidemia UCIGAŞĂ a izbucnit. Ministerul Sănătăţii a confirmat cel puţin 4 contaminări şi 20 de decese

„Există deja persoane decedate”, a precizat ministrul, la o conferinţă de presă, care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018.

„Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola”, a subliniat Eteni Longondo.

O altă epidemie de Ebola este în continuare declarată la celălalt capăt al acestei ţări, care a provocat până în prezent moartea a 2.280 de persoane din august 2018.

Alertă medicală mondială! OMS declară stare de urgenţă sanitară din cauza unui virus care riscă să scape de sub control

Ministerul de Externe al României a transmis anul trecut o atenționare de călătorie privind o epidemie de Ebola în Republica Democrată Congo.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa de Vest, în special în zona vestică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a organizat, la data de 24 iulie 2019, o sesiune de informare pentru statele sale membre, cu privire la declararea epidemiei de EBOLA din R.D. Congo drept USPII – Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională, definită ca atare în cadrul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI) – 2005”, arată un comunicat al MAE.