Un american cumpărat o maşină de peste 100.000 de dolari cu o monedă electronică

Un bărbat din statul american Florida a cumpărat un automobil electric Tesla Model S de la o reprezentanţă Lamborghini plătind 91,4 bitcoini pentru maşina al cărei preţ se ridca la 103.000 de dolari, potrivit mediafax.

RomaniaTV.net
08 dec. 2013, 14:30
Un american cumpărat o maşină de peste 100.000 de dolari cu o monedă electronică

„S-a folosit o monedă electronică pentru a cumpăra o maşină complet electrică”, se arată pe blogul dealer-ului Lamborghini din Newport Beach.

Cumpărătorul, care a vrut să rămână anonim, a achiziţionat maşina Tesla la preţul de 103.000 de dolari, echivalentul a 91,4 bitcoini la cotaţia de marţi, ziua în care a avut loc tranzacţia, a declarat directorul de marketing al dealer-ului, Cedric Davy.

Clientul a contactat firma pentru a întreba despre posibilitatea unei tranzacţii în bitcoini, după ce a fost refuzat anterior de alţi vânzători de autovehicule.

„Am mai auzit, dar nu cunoşteam subiectul foarte bine, aşa că ne-am documentat şi am căutat modalităţi de a converti bitcoin în dolari„, a spus el.

Momentul tranzacţiei a fost unul fericit pentru cumpărător, notează CNN. Bitcoin, cu o volatilitate mult mai ridicată decât a unei monede obişnuite, a scăzut puternic la numai câteva zile.

Dealerul nu a avut însă de pierdut după ce firma de procesare de tranzacţii cu bitcoini BitPay a operat preţul de marţi atât pentru cumpărător, cât şi pentru vânzător.

După ce s-a răspândit informaţia referitoare la vânzarea în bitcoini, dealerul a primit circa 10 telefoane de la alte persoane interesate să cumpere folosind moneda digitală.

„Toţi oamenii ăştia au bitcoini, iar unii dintre ei încearcă să-i cheltuiască”, a spus Davy.

Chiar dacă moneda este utilizată pentru numite tipuri de plăţi sunt încă dificultăţi în ceea ce priveşte autorizarea de guverne şi bănci. Banca centrală a Chinei a interzis în această săotămână instituţiilor financiare să deruleze tranzacţii cu bitcoini.

Bitcoin a depăşit recent pragul de 1.000 de dolari, după ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an. Bitcoin a continuat să urce, ajungând la peste 1.200 de dolari, însă vineri s-a prăbuşit pe piaţa americană până la 865 de dolari.