Un angajat al Consulatului britanic la Hong-Kong, arestat pentru că s-a dus la prostituate

Însă familia bărbatului, în vârstă de 28 de ani, a respins dezvăluirile cotidianului de limbă engleză, pe pagina de Facebook, denunţând o acuzaţie ”fabricată piesă cu piesă”. ”Toată lumea trebuie să-şi dea seama că este vorba despre o glumă”, apreciază ea.

23 aug. 2019, 09:22
Un angajat al Consulatului britanic la Hong-Kong, arestat pentru că s-a dus la prostituate

Angajatul Consulatului Marii Britanii la Hong Kong, dat dispărut în China continentală la începutul lui august, a fost arestat din cauză că a ”solicitat prostituate”, potrivit presei chineze, o acuzaţie respinsă vineri de familia tânărului.

Guvernul chinez a anunţat miercuri că angajatul consular a fost plasat în detenţie pe o perioadă de 15 zile, din cauză că a încălcat legea securităţii publice, însă nu a precizat ce i se reproşează.

Familia lui Simon Cheng a anunţat că acesta s-a dus la 8 august la Shenzhen, la o întâlnire de afaceri. Ea a anunţat că a pierdut contactul cu acesta în timp ce tânărul se pregătea să treacă de controalele vamale pentru a se întoarce la Hong Kong, potrivit news.ro.

Relaţiile între Londra şi Beijing s-au tensionat de la începutul unor manifestaţii, în urmă cu două luni, în fosta colonie britanică, retrocedată Chinei în 1997, în urma unui acord care-i acordă un regim de semiautonomie.

Un purtător de cuvânt al Guvernului chinez, Geng Shuang, a precizat miercuri că tânărul nu este de naţionalitate britanică, ci este originar din Hong Kong, ”adică chinez”. ”Este vorba întru totul despre o afacere chineză internă”, declara el, potrivit news.ro.

Potrivit Global Times, Simon Cheng riscă o pedeapsă de 15 zile de detenţie şi o amendă de 5.000 de yuani (640 de euro) cu privire la faptele care-i sunt reproşate.

Ziarul, cunoscut prin retorica sa naţionalistă, afirmă că poliţia nu a contactat familia lui Simon Cheng după ce l-a arestat, la cererea acestuia.

”Mulţumită Ministerului britanic de Externe şi presei, care au scos acest caz în faţă, cazul său este cunoscut de-acum de toţi”, ironizează ziarul. Londra a anunţat joi că se află în căutarea, ”în deplină urgenţă”, a unor informaţii despre soarta angajatului său.