Un angajat al Grădinii Zoologice va hrăni porumbeii din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru a păstra farmecul oraşului

Un angajat al Grădinii Zoologice a decis că va hrăni porumbeii din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru a "păstra farmecul zonei", potrivit lui Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 09:50
Un angajat al Grădinii Zoologice va hrăni porumbeii din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru a păstra farmecul oraşului

Daniel Ionescu a spus că, înainte de introducerea restricţiilor de circulaţie pentru populaţie, în centrul oraşului erau mai mulţi porumbei, aceştia fiind hrăniţi de către trecători şi copiii veniţi cu părinţii la plimbare. Liniştea produsă de starea de urgenţă i-a făcut să plece în căutare de hrană şi să lase locurile pustiite.

Citeşte şi: Un preot din Vâlcea a fost amendat cu 20.000 de lei după ce a organizat o slujbă în curtea bisericii

„Din dorinţa de a păstra farmecul sutelor de porumbei ce animau zona centrală a Râmnicului şi în contextul în care măsurile de restricţionare a circulaţiei persoanelor fac ca Scuarul Mircea cel Batrân să fie acum pustiu, primăria municipiului a iniţiat un program de hrănire a acestor păsări. De două ori pe săptămână, un angajat al Grădinii Zoologice din administrarea municipalităţii – închisă publicului la acest moment – va veni în principalul spaţiu public al oraşului şi va hrăni porumbeii cu câteva kilograme de grâu şi alte cereale.

Se speră astfel că, după ce starea de urgenţă va fi ridicată şi lucrurile vor reintra în normal, râmnicenii să îşi regăsească păsările îndrăgite şi să se bucure din nou de zborurile lor pe deasupra Scuarului Mircea cel Bătrân”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Râmnicu Vâlcea.