Zeci de persoane căutate de poliţie după o înmormântare. Doi dintre participanţi fugiseră din izolare

Imagini uluitoare in Constanța unde peste 100 de persoane au luat parte la o înmormântare. Nicio regulă de distanțare nu a fost respectată. Doi dintre oamenii din cortegiu au fost ridicați și amendați pentru au ieșit din izolare. Acum poliția îi caută și pe ceilalți participanti. 

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 07:31
Zeci de persoane căutate de poliţie după o înmormântare. Doi dintre participanţi fugiseră din izolare

Chiar daca restrictiile pentru coronavirus sunt incă valabile peste 100 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe un tanar de 28 de ani. Nimeni nu a purtat mască sau mănuși iar distantarea socială nu a fost respectată.

Doi dintre participanții la cortegiu au fost ridicați de polițiști, amendați și duși în carantină instituționalizată. Ei erau în izolare la domiciliu după ce au revenit în țară din străinătate.

„Politistii constanteni desfăsoara verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au insotit cortegiul funerar si nu au pastrat distanta sociala. Pana in momentul de fata doua persoane au sost sanctionate contraventional”, a declarat Cristina Vasile de la IPJ Constanta.

Acum polițiștii încearcă să identifice ceilalți participanți la înmormântare pentru a fi amendați după ce au încălcat legea privind numărul de particpanți la o înmormântare în pandemie de coronavirus.