Un angajator oferă salarii de la 5.000 la 7.200 de lei, dar românii strâmbă din nas: „La banii ăşti poţi lucra tu” şi „Nu găseşti pe nimeni, poate începători”

Deşi România şi întreaga europă se află în plină criză economică, din cauza inflaţiei şi a creşterii vertiginoase a preţurilor la gaze şi energie electrică, anunţul unui antreprenor român care caută să angajeze şi oferă salarii de până la 7.200 de lei lunar este primit cu dezinteres de români.

29 oct. 2022, 11:40
Un angajator oferă salarii de la 5.000 la 7.200 de lei, dar românii strâmbă din nas: „La banii ăşti poţi lucra tu” şi „Nu găseşti pe nimeni, poate începători”

Anunţul de angajare al antreprenorului a fost postat pe grupul de Facebook „Constructori şi meseriaşi în construcţii” şi a atras un număr foarte mare de comentarii, majoritatea reprosându-i că salariul oferit este prea mic.

„Dacă nici cu banii ăștia nu găsești, chiar că e nasol.”

„Eu am lucrat la el. E foarte corect cu banii. Te ajută cu bănuți. Ca și om e super ok. Am lucrat cu scule profesionale, dar în schimb cere mulți metri pe zi, eu montam în medie pe zi 12 – 14 medie zilnic și nu a fost mulțumit.”

„Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”

„Păi eu dacă îți pun 20 de mp pe zi, tu îmi oferi 5000 de lei?”

„Pui 20 mp la gata în fiecare zi? Mai rar ca tine.”

Citeşte şi: Un român și-a pregătit moartea din timp. Nea Viorel și-a făcut culcuș în sicriu și doarme noaptea în el: „Trebuie să mă obișnuiesc, somnul de veci tot în el o să mi-l fac”

„La 5000-7200 eu mai plătesc încă o dată la stat. Fă calculul acum”, precizează angajatorul într-un comentariu.

„Nu vine nimeni la banii ăștia, din curiozitate, cât vrei să pună la 8 ore.”

„La banii ăștia mai mult de 5 mp nu puneam.”

„La banii ăștia mulți poți lucra tu și îți rămân în totalitate, spor.”

„Cine muncește pentru Stat e cel mai prost de pe pământ.”

„Ăștia de faceți figuri la banii oferiți, stați acasă și faceți foamea în continuare.”

Tinerii nu se înghesuie nici la târgurile de joburi. În București au fost prezenți la bursa de muncă pentru absolvenți, din urmă cu două săptămâni, peste 110 angajatori, însă doar aproximativ 150 de tineri au ajuns la un interviu pentru angajare.

Citeşte şi: Nicușor Dan: Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR. Valoarea finanțării depășește 35 de milioane de lei