Un ansamblu de dansuri din Rădăuți, jefuit în Italia. „Te duci să cumperi ceva şi găseşti autocarul lună”

Un ansamblu de dansuri din Rădăuți a avut parte de o experiență de-a dreptul neplăcută în Italia. Autocarul în care se aflau 32 de persoane printre care și 17 copii a fost jefuit în parcarea unui mall.

20 iun. 2023, 18:53
Un ansamblu de dansuri din Rădăuți, jefuit în Italia. „Te duci să cumperi ceva şi găseşti autocarul lună”

Un ansamblu de dansuri din Rădăuți, jefuit în Italia. Ansamblul de dansuri „Ciobănaşul” din Rădăuţi a participat zilele trecute la un festival internațional care a fost organizat în Torino, la întoarcere însă, cei 32 de membri, printre care se aflau și 17 copii au avut parte de o surpriză de proporții.

Citește și Cât costă locuinţele în ansamblurile rezidenţiale construite de Becali în nordul Capitalei. Alexandra Becali, cea care coordonează investiţiile în imobiliare, e zi de zi pe şantier

Un ansamblu de dansuri din Rădăuți, jefuit în Italia

În timp ce membrii ansamblului erau într-un mall pentru a-și face provizii pentru drum, autocarul lor care se afla în parcare a fost prădat de hoți.

Atunci când au ajuns la autocar, românii au găsit geamul spart, iar toate obiectele lor de la actele şoferului, la instrumente muzicale, bani, telefoane, încărcătoare, şi până la ghiozdanele copiilor, au dispărut.

Întreaga întâmplare a fost dezvăluită pe Facebook de Alina Pomohaci, soția directorului Ansamblului „Ciobănașul”, care a subliniat că poliţia italiană a venit la locul faptei abia la trei ore de la apel, iar carabinierii au spus din start că şansele ca hoţii să fie prinşi sunt practic nule.

”Cum sa fii jefuit în #ITALIA! Simplu: te duci în plină zi la cumpărături (11:30-12.30), parchezi regulamentar autocarul, încui, îți lași lucrurile înăuntru (portofelul unui șofer cu acte, documente și bani, ghiozdane, telefoane, obiecte personale, instrumente muzicale: vioară, cobza… Etc), intri în magazin, cumperi, plătești, ieși, găsești autocarul „curat-luna” doar cu geamul spart. Să tot mergi in Italia, cultura, occident, CIVILIZAȚIE… Politia sau mai bine zis faimoșii Carabinieri, vin după 3 ore la locul faptei (după insistente), te cheamă sa dai o amărâtă de declarație spunându-ti ca nu sunt șanse (din start) să fie găsiți făptașii. Și acum, te intrebi: Cine. I hotul? Cum sa furi de la niște copii? Copii care au mers sa prezinte frumosul zonei noastre, sa ducă tradițiile, cântecul și valorile peste hotare. În ce lume trăim??? Fantasticul si memorabilul turneu al Ansamblul Ciobănaşul Rădăuţi, asa, ca în ultima zi! Asa NU!”, a scris Alina Pomohaci pe Facebook.

Citește și Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii: Costul unei structuri de rezistenţă per ansamblul unei clădiri înseamnă 25-30% din costurile totale