Un anticiclon loveşte România. Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi de -10°C

Vremea se răcește simțitor în toată țara, spun meteorologii, care anunță ninsori și temperaturi de până la minus 10°C.

23 ian. 2023, 10:06
Un anticiclon loveşte România. Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi de -10°C

Un anticiclon loveşte ţara noastră din această săptămână. Vremea se răcește puternic în toată țara! Meteorologii anunță ninsori și temperaturi de -10°C.

Circulația atmosferică la nivel european se va schimba radical în zilele următoare. Câmpul de presiune scăzută din zona centrală a continentului va fi înlocuit de o dorsală anticiclonică, ce va uni Anticiclonul Azorelor cu Anticiclonul Est-European.
În trecut, acesta era un tipar clasic de iarnă și era asociat cu o răcire puternică a vremii în Europa, dar și cu ninsori, viscole și perioade de ger în regiunea țării noastre.

Apocalipsa climatică a intrat în faza ireversibilității. Stare de urgenţă, semnalul care a alarmat meteorlogii

Deocamdată, însă, prognozele nu arată impresionant în această privință. Totuși, va fi o răcire puternică față de vremea extrem de călduroasă din ultimele zile, când temperaturile au fost specifice mai degrabă pentru luna aprilie.

Răcirea va fi resimțită mai puternic în estul țării, unde începând de marți maximele se vor încadra între -2 și 5 grade, valori cu până la 18 grade mai coborâte decât cele înregistrate săptămâna trecută.

Prognoza-şoc, temperaturi anormale în plină iarnă. Şefa meteorologilor anunţă când vom avea zăpadă în sudul ţării

De asemenea, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara. În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

În a doua parte a săptămânii ne putem aștepta la unele ninsori, dar este încă prea devreme pentru a preciza care regiuni vor fi afectate sau cât de mult va ninge, scrie meteoradar.ro.

În general, vremea se va menține destul de rece până la sfârșitul lunii, chiar dacă în multe zone vremea va rămâne, totuși, ușor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Prognoza ANM pentru luna februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.