Un apicultor, cercetat de poliţişti pentru incendiul din Munţii Trascăului

Un apicultor din judeţul Alba este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că a declanşat incendiul puternic de vegetaţie şi litieră de pădure izbucnit, săptămâna trecută, în Masivul Piatra Ceţii, din Munţii Trascăului. bărbatul a uitat în pădure o afumătoare folosită pentru a lua un roi de albine.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 17:26
Un apicultor, cercetat de poliţişti pentru incendiul din Munţii Trascăului

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din comuna Galda de Jos este cercetat de poliţişti pentru că ar fi provocat incendiul puternic de vegetaţie şi litieră de pădure izbucnit, săptămâna trecută, în Masivul Piatra Ceţii, din Munţii Trascăului.

Oamenii legii au stabilit că bărbatul, care este apicultor, s-a deplasat în locul numit Pârâul Cailor de pe raza comunei Galda de Jos, pentru a căuta un roi de albine pe care l-a localizat în scorbura unui fag. Pentru a lua roiul, bărbatul a folosit un afumător apicol, pe care l-a uitat pe pământ în locul în care s-a stabilit că a pornit incendiul.

Apicultorul este cercetat de poliţişti pentru distrugere din culpă prin incendiere.

Zeci de pompieri militari şi voluntari au fost mobilizaţi, joia trecută, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, miercurea trecută, în litiera unei păduri din Munţii Trascăului, în zona localităţii Galda de Jos, din Alba.

Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare.

Pompierii din Alba au intervenit timp de peste cinci zile pentru a stinge incendiul.