Un artist rănit în Colectiv a revenit pe scenă. Urmele incendiului se văd şi acum pe corpul său

Unul dintre artiştii care se aflau în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie 2015, când s-a declanşat incendiul soldat cu 63 de morţi, a fost Cezar Popescu, chitaristul trupelor Viţa de Vie şi Days of Confusion. Acum, Cezar a revenit pe scenă, cu ocazia concertului aniversar Viţa de Vie 20 de ani, iar urmele flăcărilor care i-au ars carnea în timp ce se lupta să salveze oameni prinşi în iadul din Colectiv se văd şi acum pe braţele sale.

RomaniaTV.net
24 feb. 2016, 15:36

Cezar Popescu a încercat să ascundă cicatricile cu care s-a ales în timp ce salva oameni prinși în capcana din Colectiv, fără să țină seama de siguranța personală. Împreună cu colegul său Adrian Despot a pus umărul la salvarea altor tineri din mijlocul incendiului, aşa că a suferit arsuri destul de puternice, ale căror urme sunt încă vizibile.

La concertul aniversar Viţa de Vie 20 de ani, de la Arenele Romane, Cezar a purtat pe antebraţul stâng un bandaj care să îi ascundă cicatricile, dar acesta a ieşit la vedere de sub mâneca de la cămaşă.

 

Cezar Popescu a suferit arsuri de gradul trei pe braţul stâng, dar şi pe jumătate din cap şi pe faţă, în noaptea de 30 noiembrie. Cu toate astea a încercat să salveze cât mai mulţi dintre cei care au rămas blocaţi în dreptul uşii late de 80 de centimetri, mult prea îngustă pentru ca zeci de oameni să poată ieşi rapid de acolo. Apoi a dus, cu maşina personală, mai mulţi răniţi la spital şi apoi a plecat acasă, fără să realizeze cât de grav era rănit chiar el. „Sub influenţa evenimentelor petrecute, am uitat că a fost ziua prietenului şi colegului meu de la Viţa de vie, Cezar Popescu. Cezar a fost şi el în Colectiv, este unul dintre supravieţuitori. Are arsuri de gradul 3 care se întind de pe palma, pe braţ şi până pe jumătate din cap şi faţa, însă asta nu l-a oprit în acea seară să urce în maşina sa câţiva prieteni mai răniţi decât el şi să îi ducă direct la spital. Apoi s-a dus acasă şi a aşteptat până a doua zi la prânz pentru a se duce şi el la spital. A realizat dimensiunile dezastrului şi a considerat că el nu este o urgenţă. Dragul meu prieten, te iubesc şi te admir în egală măsură şi nicio înşiruire de cuvinte sau strângere în braţe nu va putea vreodată să îţi transmită cât de mult însemni pentru mine. La mulţi ani Cezar Popescu”, a scris pe Facebook Adrian Despot, la câteva zile de la tragedia din Colectiv.

Ultimul bilanţ al incendiului din Club Colectiv arată 63 de persoane decedate şi alte sute de persoane care au avut nevoie de tratament de urgență în spitalele din România sau din străinătate. Clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, care lansa albumul „Mantras of war”.