Un asistent medical din Marea Britanie a fost depistat pozitiv cu Covid la o lună după ce fusese vaccinat

David Longden, în vârstă de 43 de ani, ar fi al doilea lucrător din cadrul sistemului de sănătate NHS din Marea Britanie care este infectat după vaccinare, relatează cotidianul The Sun.

12 ian. 2021, 19:49
Un asistent medical din Marea Britanie a fost depistat pozitiv cu Covid la o lună după ce fusese vaccinat

Un asistent medical din Marea Britanie a fost testat pozitiv la coronavirus la o lună de la administrarea primei doze de vaccin. David Longden urma să primească rapelul, dar acesta a fost anulat în urma apariției bolii.

Longden a fost unul dintre primii care a primit prima doză de vaccin Pfizer în ziua în care a fost disponibil în Țara Galilor, pe 8 decembrie.

El a fost vaccinat cu prioritate întrucât lucrează în prima linie la un spital ocupat cu bolnavi de coronavirus. Acolo au fost organizate vaccinări pentru el și colegii săi, dar și persoanele peste 80 de ani, informează cotidianul britanic, citat de Stirileprotv.

Rapelul- cea de-a doua doză de vaccin- urma să-i fie administrată pe 5 ianuarie, dar nu a mai fost inoculat când Guvernul a decis să mărească intervalul de vaccinare între doze, pentru ca acestea să ajungă unui volum mai mare de populație.

Asistentul a fost testat pozitiv pe 8 ianuarie – cu trei zile de data în care urma să facă al doilea vaccin -, dar a observat simptome cu două zile înainte.

El a rămas izolat la locul său de muncă, Spitalul Princess din localitatea, Bridgend, Țara Galilor .

Guvernul a decis ca intervalul dintre vaccinări să fie mărit de la 21 de zile la trei luni, într-un plan controversat bazat pe mai multe opinii ale unor cercetători, care consideră că imunitatea primei doze ar dura până la trei luni.

Un asistent medical a fost infectat cu SARS-COV-2 la o lună de la vaccinare. Autorităţile vor să crească perioada pentru rapel

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech avertizează că eficienţa maximă a vaccinului său împotriva covid-19 este demonstrată dacă rapelul nu este întârziat – o strategie deja aplicată sau avută în vedere de mai multe ţări, cu scopul de a vaccina cât mai multe persoane, relatează AFP.

”Eficienţa şi securitatea vaccinului nu au fost evaluate în alte categorii de dozare” decât cele două injecţii efectuate la un interval de 21 de zile în cursul testelor clinice, a anunţat întreprinderea germană, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin autorizat în Statele Unite şi în uniunea Europeană (UE).

În contextul unor stocuri limitate de vaccin, Danemarca a anunţat luni că distanţează la şase săptămâni injectarea celor două doze.

Regatul Unit, care a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech înaintea UE, la începutul lui decembrie, lasă să treacă până la 12 săptămâni de la vaccinare la rapel.

”În acest fel vom putea să vaccinăm cât mai multă lume încă de acum”, a subliniat şeful Agenţiei daneze de Sănătate Søren Brostrøm, intervievat la postul public de televiziune TV2.

El a precizat că această analiză are la bază documentaţia prezentată de către alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech, care prevede efectuarea celei de a doua injecţii de la 19 până la 42 de zile după prima.

Citeşte şi: Coronavirus Germania: Restricţiile s-ar putea prelungi până în aprilie