Un avion a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

Un avion de linie al Korean Air a efectuat, marţi, o aterizare de urgenţă pe insula Vancouver din Canada, în urma unei ameninţări telefonice privind comiterea unui atentat, a anunţat compania, citată de televiziunile canadiene.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 05:21
Un avion a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

Avionul decolase de la Vancouver cu destinaţia Seul, cu 149 de persoane la bord, şi era pe punctul de a începe traversarea Pacificului când s-a întors din drum. Un apelant anonim sunase la biroul din Los Angeles al Korean Air pentru a anunţa că există un dispozitiv exploziv la bord, a informat un purtător de cuvânt al transportatorului, citat de CBC.

Escortat de avioane de vânătoare americane de tip F-15, aparatul a aterizat la baza militară din Comox, pe insula Vancouver, la circa 120 de kilometri nord-vest de marele oraş de pe coasta vestică a Canadei.

Un apel similar, tot în limba engleză, a fost înregistrat luni şi ameninţa de asemenea zborul 72, provocând o întârziere de două ore. Poliţia a evacuat avionul pentru a căuta dispozitive explozive, a precizat James Koh, de la biroul din Vancouver al companiei aeriene sud-coreene.

Autorităţile au demarat o anchetă, iar marţi seara nu se ştia când va putea pleca avionul spre Seul.