Un avion a ieşit de pe pistă la Paris

Un avion al companiei Tunisair ce transporta 140 de persoane a ieşit de pe pistă, marţi, la aterizarea pe aeroportul parizian Orly, fără ca vreo persoană să fie rănită, au anunţat surse concordante, citate de AFP.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 13:13
Un avion a ieşit de pe pistă la Paris

 Avionul, care venea din Djerva (Tunisia), a „ieşit de pe pistă la ora 11.15 (12.15 ora României)” în momentul aterizării, „din cauza condiţiilor meteorologice”, a declarat pentru AFP o sursă aeroportuară. „Erau 140 de pasageri la bord” dar „nimeni nu a fost rănit”, a precizat sursa citată.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Aeroporturilor din Paris (ADP), avionul „şi-a încheiat cursa pe lângă pistă”. O oră mai târziu, pasagerii erau în curs de evacuare pentru a fi conduşi către terminalul Sud al aeroportului parizian.

Potrivit ADP, „cauzele exacte ale ieşirii de pe pistă nu sunt cunoscute încă”. „Pilotul trebuie audiat de biroul de anchete şi analize (BEA)”.

Ninsori excepţionale pentru acest sezon se înregistrau marţi în nord-vestul Europei, în special în regiunea pariziană, paralizând transporturile, lăsând fără electricitate mii de locuitori şi blocând şoferii pe drumurile înzăpezite.