Un avion al British Airways a aterizat din greşeală într-o altă ţară

Un zbor al companiei British Airways care a decolat pe de aeroportul London City cu destinația Dusseldorf, Germania, a aterizat din greșeală în Edinburgh, după ce documentele de zbor au fost trimise greșit.

25 mart. 2019, 15:25
Un avion al British Airways a aterizat din greşeală într-o altă ţară

Pasagerii și-au dat seama doar la aterizare că în loc să ajungă în Germania, erau de fapt în Scoția.

Ulterior, avionul a zburat spre Dusseldorf. „Ne-am cerut scuze clienților pentru aceasta întrerupere a călătoriei lor și îi vom contacta pe fiecare, individual”, a transmis BA. Compania aeriană britanică a refuzat, însă, câți pasageri au fost afectați de această greșeală. BA transmis și că pilotul nu s-a pierdut în nici un moment, dar documentele de zbor pe care le-a primit spuneau că trebuie să zboare la Edinburgh, iar turnul de control i-a dat permisiunea de zbor pe acel traseu, potrivit libertatea.ro.

Unul dintre pasageri, Sophie Cooke, spune că zboară în fiecare săptămână la Dusseldorf în interes de serviciu. Ea a povestit că atunci când pilotul a anunțat că avionul se pregătește să aterizeze în Edinburgh toată lumea a presupus că este o glumă. Dar apoi, pilotul a rugat pasagerii să ridice mâna dacă voiau de fapt să ajungă în Dusseldorf și toată lumea a ridicat-o.

Pilotul a spus că nu știe cum s-a întâmplat.